Tips voor het inrichten van een kleine eetkamer

kleine eetkamer inrichten

Een kleine eetkamer saai? Nee hoor, met de juiste aanpasingen kan je een kleinere eetkamer ook indelen naar een sfeervolle plek om te verblijven. Met enkele tips hieronder kan je al heel wat bereiken.

Ontwerp een goede indeling

Een kleine ruimte kan een flinke uitdaging zijn om alles een goede plek te geven en ook functioneel te laten zijn. Voordat je begint met het verschuiven van oude meubels en nieuwe meubels te plaatsen kan je het beste een ontwerp maken in een programma. Meet alles exact af, zo krijg je een beeld met wat er mogelijk is en waar je mogelijk wat moet aanpassen om het passend te maken. Zo kan je ook kiezen voor afscheidingen en (hogere) wanden voor een ander effect.

Grotere tafel

Je hoeft bij een eethoek niet altijd te denken aan een rechthoekige tafel met stoelen eromheen. Je kunt ook op een andere manier te werk gaan, ga voor een leuke ronde moderne eettafel die je makkelijk kunt verplaatsen. Je kunt ook een stijlvolle eettafel kopen in een groter formaat. Wanneer je de kasten en andere meubels kleiner houdt, zorg je voor een mooi effect en lijkt de eetruimte groter.

Kies de juiste stoelen

Kies een mooie leuke stoel die bij de stijl van de tafel past Dit kan een moderne, landelijke of andere stijl zijn, welke in diverse groottes te koop zijn. Kijk goed naar de breedte van de eetkamerstoelen, sommige stoelen kunnen namelijk net te breed zijn waardoor je tegen de poten van de tafel komt. Dit zit natuurlijk onhandig en oogt knullig. Je hoeft bij een moderne tafel niet alleen te denken aan eetkamerstoelen, je kunt ook een leuk bankje plaatsen. Zo krijg je een originele uitstraling. Daarbij zijn de bankjes vaak in diverse maten verkrijgbaar, dus is het ook geschikt voor de kleine eetkamer.

De verlichting

Ook verlichting heeft een flink effect op het eetgedeelte: kies je voor een plek bij het raam met veel lichtinval? Of pak je toch een andere plek in de kamer waar het donkerder is? Zorg dan voor sfeervolle verlichting.