Verbouwen? Doe het veilig!

Bij een verbouwing sta je altijd voor een aantal keuzes. Zo weet je precies wat er moet gebeuren, maar hoe ga je je einddoel bereiken? Huur je een klusbedrijf in of ga je zelf aan het werk? Een handige Harry als jij kan natuurlijk heel goed zelf verbouwen. Let dan wel goed op de veiligheid van jezelf en je eventuele kluscollega’s. Dat je niet in de waterleiding of elektriciteitsleiding moet boren, weet je uiteraard wel. Goede detectoren zorgen ervoor dat je precies weet waar je wel of niet de muur in kunt. Op je kluslocatie liggen echter nog meer gevaren op de loer, die je lang niet altijd ziet aankomen. Door van tevoren de juiste maatregelen te treffen zorg je ervoor dat je niet gewond raakt.

Je gehoor en je zicht beschermen

Je oren en ogen zijn uiterst kwetsbaar en daarom is het van groot belang om ze tijdens de verbouwing goed te beschermen. Wanneer je gaat boren, zagen, timmeren of wat dan ook staan je oren bloot aan enorm veel volume. Zonder de juiste bescherming loop je een grote kans op gehoorbeschadiging. Kies daarom voor goede oorkappen. Deze komen onder andere in een praktische hoofdtelefoon, die de hele oorschelp beschermt tegen zowel lage als hoge tonen bij het klussen. Ook als het je ogen betreft zit een ongeluk in een zeer klein hoekje. Zelfs het kleinste splintertje dat op de verkeerde plek terechtkomt kan al leiden tot enorme en blijvende problemen. Draag daarom altijd een goedgekeurde veiligheidsbril!

Beschermde handen en voeten

Ook de rest van je lichaam is tijdens je verbouwing kwetsbaar voor blessures. Denk maar aan een blok beton of een stuk oud ijzer dat op je voet terechtkomt, een roestige spijker die door je hand heengaat of een bijtend goedje wat je huid aantast. Investeer daarom in jezelf en je eigen gezondheid en koop een (extra) set werkhandschoenen en een paar stevige werkschoenen. Kies bijvoorbeeld voor Emma Werkschoenen. Dit Nederlandse merk produceert hoge kwaliteit schoenen waarmee je voeten optimaal beschermd zijn bij het klussen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse modellen, waaronder varianten met een stalen neus. Je kunt deze schoenen onder andere vinden op Bowork.nl.