Hoe veilig is de stoep?

Veiligheid op de baan is vaak een onderwerp van discussie – we gaan als gemeenschap altijd op zoek naar manieren om het rijden op de baan veiliger én vlotter te maken voor iedereen. De stoep is hierbij echter vaak een onderschat element, hoewel het zeker evenveel aandacht verdient als de rest van de rijbaan.

Als het gaat om de stoep, worden nauwelijks vragen gesteld bij de veiligheid ervan. Toch is het belangrijk dat ook voetgangers veilig kunnen wandelen op dit deel van de baan!

Uitneembare afzetpalen voor een veiligere stoep

De veiligheid van de stoep kan op veel verschillende manieren verbeterd worden, maar één van de beste voorzieningen om dit te doen zijn uitneembare afzetpalen – Erdi.nl. Dergelijke palen bieden heel wat interessante voordelen. Een overzicht van waarom dergelijke palen precies zo’n aanwinst zijn:

1. Een afzetpaal valt op voor bestuurders

Eerst en vooral is een afzetpaal de perfecte waarschuwing voor een scheiding van de stoep of een signaal voor autobestuurders dat doorrijden niet mag. De rood-witte kleur van de palen en het gebruik van strepen zorgen ervoor dat die al van ver opvallen, waardoor het risico op misverstanden en dus ongelukken ook veel kleiner is.

2. Afzetpalen zijn uitneembaar en toch veilig

Een ander voordeel van dergelijke palen is dat ze uitneembaar zijn – dat wil zeggen, ze kunnen uit de grond worden gehaald. Op die manier is het voor het stadsbeheer of de persoonlijke eigenaar van de palen mogelijk om op een bepaald moment extra veiligheid te verzekeren voor voetgangers. Als dat niet nodig is, dan kunnen de palen eenvoudigweg worden weggehaald dankzij het veilige ERS vergrendelingssysteem.

3. Verschillende soorten afzetpalen mogelijk

Daarbij zijn er ook heel wat verschillende mogelijkheden voor wie nood heeft aan een dergelijke afzetpaal. Er bestaan dunne modellen die met de typische rood en witte strepen zijn afgewerkt, maar er zijn evengoed palen die uit verstevigd, zwart staal bestaan en veel dikker zijn. In de stad wordt vaak gebruik gemaakt van iets stijlvollere modellen uit gestraald en gepoedercoat staal. Kortom, meer dan genoeg opties om de stoep een veiligere plaats te maken voor voetgangers!