Zo kies je de meest geschikt raamdecoratie voor je slaapkamer

Wat maakt de perfecte raamdecoratie voor de slaapkamer? Nou, dat is een verrassend grote vraag. Je moet naar een aantal factoren kijken om een weloverwogen beslissing te nemen, waarvan sommige niet meteen voor de hand liggen. Laten we dus beginnen met de grootste vraag.

Wat wil je?

Alle soorten raamdecoratie hebben verschillende eigenschappen die aan jouw specifieke behoeften moeten voldoen, maar het lastige is om uit te zoeken wat je precies wilt. Wil je de kamer volledig verduisteren voor een ononderbroken dutje of wil je gewoon een mooie sfeer creëren? Je moet ook nadenken over je inrichting en kleurenpaletten, die we ook kunnen doornemen.

Verduisterende raamdecoratie

Als je moeite hebt met slapen door het licht buiten, of als je onbetrouwbare wekker je om 6 uur ’s Ochtens wakker maakt als je in het weekend probeert uit te slapen, dan hebben we een eenvoudige oplossing voor je. We bevelen je dan een verduisterende raamdecoratie aan, deze zijn van een dikkere stof gemaakt of hebben een verduisterende voering wat voorkomt dat er licht van welke mate dan ook doorheen dringt. Dit betekent dat je kamer de hele dag donker kan blijven, zodat die vervelende wekker in je hersenen denkt dat het nog nacht is en niet afgaat, en dat je een diepere, minder onderbroken slaap krijgt. Verduisterende gordijnen zijn ook geweldig als je graag televisie kijkt in bed, want ze voorkomen dat er verblinding van het scherm komt, zodat je geen enkel moment van je favoriete show mist.

Jaloezieën

Hoewel aluminium jaloezieën een absolute topper zijn in de interieur wereld, zijn ze over het algemeen niet zo verduisterend als bijvoorbeeld een rolgordijn, omdat elke vorm van lichtinval dat op de jaloezieën valt naar binnen kan sijpelen door de kiertjes van de lamellen. Wij bevelen houten jaloezieën aan met brede lamellen. In schuine stand gesloten dringt er bijna geen licht door de lamellen. Pas op dat er nog steeds een subtiel beetje licht door kan sijpelen, maar dat valt veel minder op dan bij de jaloezieën met kleinere lamellen.