Bijzonder stoer, een hoekbank van steigerhout

meubels van steigerhout

Je hebt zin om je tuin opnieuw in te richten. Na een aantal mooie lentes en zomers heb je je eigen tuin veel meer weten te waarderen. Als de zon schijnt en de temperatuur stijgt, wil je dat het in je tuin zeer aangenaam vertoeven is. Dus is het de hoogste tijd om te investeren in nieuw tuinmeubilair. Het mag een tijdloze en stoere uitstraling hebben. Je wilt echter ook dat het makkelijk schoon te krijgen en te onderhouden is. Ook wil je nog vele jaren kunnen genieten van je aankoop. Heb je wel eens aan een hoekbank steigerhout gedacht?

Wat is er nou zo speciaal aan steigerhout?

Steigerhout is misschien niet het eerste materiaal waar je aan denkt. Het is zeker niet de eerste houtsoort die je associeert met stijl, zitcomfort en een exclusieve uitstraling. Toch zal een hoekbank van steigerhout je waarschijnlijk zeer aangenaam verrassen. Steigerhout heeft jaren dienst gedaan op bouwplaatsen en daardoor een doorleefd en ruw uiterlijk gekregen. Hout dat voor steigers geschikt is, moet van nature bijzonder sterk en duurzaam zijn. Dat is precies wat je krijgt als je een hoekbank steigerhout bestelt. In welke woonstijl je hem ook laat maken, hij zal altijd een robuust en stoer uiterlijk hebben. 

Een hoekbank steigerhout in veel verschillende stijlen

Op een comfortabele hoekbank neem je met het hele gezin plaats. Welke woonstijl past bij jou? Ga voor een écht industriële look en bestel je hoekbank van steigerhout met een onderstel van gerecyclede steigerpijpen. Toch iets meer elegantie? Je kunt ook hoekbanken van steigerhout vinden in een meer landelijke stijl, een strakke en hypermoderne uitvoering of extra luxueus, met zachte zitkussens. 

Een hoekbank steigerhout en andere steigerhouten meubelen

Met een hoekbank steigerhout is je tuininrichting waarschijnlijk nog niet compleet. Denk dan ook eens aan bijpassende tuinfauteuils van steigerhout en een steigerhouten tuintafel. Heb je veel plek op je tuinterras en ben je van plan om ook ’s avonds in je tuin te eten? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een steigerhouten buitenkeuken. Een leverancier als Dijkhuis Meubels uit Haaksbergen kan alle mogelijke steigerhouten meubels geheel op maat maken. 

Je hoekbank van steigerhout is makkelijk te onderhouden

Steigerhout is robuust, maar zeker niet onkwetsbaar. Je zult wel enig onderhoud moeten verrichten, maar vergeleken met andere materialen valt dit erg mee. Mocht iemand knoeien op je hoekbank van steigerhout, dan is een vochtig doekje meestal afdoende om hem weer helemaal schoon te krijgen. Pas na twee jaar is het nodig om je hoekbank lichtjes op te schuren en het steigerhout een verduurzamende behandeling te geven. Je kunt hier een nanospray voor gebruiken, maar ook een voedende olie. Wat ook kan, is een speciale beitssoort voor steigerhout, zoals gray wash of white wash. Al deze producten houden het hout in topconditie en laten de verweerde look van steigerhout heel mooi naar boven komen. Als de wintermaanden aanbreken, dan is het slim om je hoekbank van steigerhout af te dekken, zodat het hout niet vervuilt. Blijft er regelmatig water op je terras staan, zet je steigerhouten hoekbank dan op een verhoging, zodat water niet in het onderstel kan trekken. Zo kun je jaar in, jaar uit van je tuinmeubilair blijven genieten.