Zo creëer je de juiste verlichting

Wil je je kamers van leuke verlichting voorzien, maar heb je eigenlijk geen idee hoe je dit het beste voor elkaar kunt krijgen? Er zijn talloze manieren om je interieur stijlvol in te richten met de juiste LED verlichting. Hieronder kan je alvast wat ideeën op doen.

Kies de stijl

Belangrijk in een interieur is de stijl. Dat is ook bepalend bij het kiezen van de juiste verlichting. Bij een landelijke stijl kies je voor de verlichting die in een warme, robuuste vormgeving past. Ga je meer richting industrieel, dan kom je al snel vormgevingen tegen waarin vooral metaal en hout is gecombineerd met een gebruikt uiterlijk. Deze lampen kan je centraal plaatsen in de woonkamer, dan heb je een grote, prachtige eyecatcher. Bij modern heb je vooral te maken met subtiele designs in een strak en/of glanzend design met vaak bijzondere vormen.

Kies de juiste lampsoort

Wanneer je een stijl hebt gekozen kan je kijken waar je de lampen wilt plaatsen. Denk aan de belangrijkste punten waar je zit en waar je makkelijk licht kunt aansluiten. Zo kan je bijvoorbeeld een hanglamp boven de eettafel hangen, een staande lamp naast de bank plaatsen om een boek te lezen of een wandlamp ophangen die je muurdecoratie laat opvallen. Je kunt ook spotjes inbouwen wanneer je een moderne uitstraling wilt geven. Dit kan in het plafond van je keuken of zelfs in de badkamer.

De juiste sfeer zetten

Wellicht wil je meer dan alleen verlichting in je huis aan- en uitzetten met een standaard kleur. Dan kies je voor de mogelijkheden van (slimme) LED lampen die te bedienen zijn met een afstandsbediening. Hierdoor kan je je eigen kleuren instellen om zo je interieur eens een andere sfeer te geven. Ook de hoeveelheid licht kan worden bepaald, net als eventuele overgangen. Je kunt ook kiezen voor een LED dimmer, zo maak je met een draai aan de knop je kamer een stuk warmer en gezelliger. Je hebt genoeg mogelijkheden om je ruimtes in te richten, laat je inspireren door het aanbod van ledwereld.nl.