Populair anno 2018: Stalen deuren

industriele deuren

Een van de populairste trends van dit jaar

Al enkele jaren zijn stalen deuren en kozijnen weer in trek, net als in de jaren ’60. Deze deuren hebben een nostalgische architectuur en komen steeds vaker terug. Deze stalen deuren zorgen voor een gemakkelijke en praktische afscheiding tussen verschillende ruimtes. Door gebruik te maken van de combinatie met glas creëer je een (geluidsdichte) ruimte waar je toch doorheen kunt kijken. Dit kan met verschillende materialen, denk hierbij aan een stalen deur, raamkozijn of pui. Hierdoor blijft je ruimte erg open, overzichtelijk en ruimtelijk waarbij het zonlicht toch kan doorbreken.

Waarom de keuze voor stalen deuren?

Zo bieden stalen deuren ook voordelen, met name dat stalen binnendeuren een stuk sterker zijn dan de kunststof of houten varianten. Stalen deuren bieden een goede isolatie. Zo hoef je ook niet bang te zijn voor hoge energierekeningen, want ze meeste stalen deuren van tegenwoordig isoleren vaak 5 keer beter in vergelijking tot oude stalen deuren. Daarnaast vergen ze weinig onderhoud en geven ze een unieke uitstraling. Ze gaan hierdoor lang mee en je kunt ze gemakkelijk overschilderen in de kleur die jij wenst. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de deuren aan één zijde een andere kleur te geven. Speel met het contrast wat bij jouw omgeving past!

Een huis kopen of verbouwen

Ben je van plan om een nieuwbouw huis te kopen of om je huidige huis te verbouwen? Overweeg dan stalen deuren! Je kunt ze bij vele stijlen combineren. Dit past zeker goed binnen de industriële woontrend. Je kunt dit tof aankleden door houten accessoires en bladen te gebruiken. Door vele muren ook wit te verven wordt komt dit ontzettend goed tot zijn recht. Ook een lichte vloer komt hier mooi bij. Speel met het interieur en laat je creativiteit erop los!