3 tips voor het opbergen van je tuinkussens

Bij een mooi terras horen mooie tuinstoelen met even zo mooie tuinkussens. Tuinkussens moeten comfortabel zitten en ook in de juiste maatvoering van de stoel zijn, zodat je geen last hebt van kussens die half van de stoel afvallen. Daarnaast is natuurlijk het design van je tuinkussens erg belangrijk. Gelukkig heb je daar alle keuze in, want tuinkussens zijn in vrijwel elk design en kleur verkrijgbaar. Neem bijvoorbeeld de tuinkussens van Tuinkussenshop.nl, waar je jouw favoriete tuinkussens gemakkelijk online kunt bestellen. Een aandachtspunt is het opbergen van tuinkussens. Als je ‘s avonds weer naar binnen gaat, moet je de tuinkussens opbergen om te voorkomen dat ze vuil en nat worden. Ook ‘s winters als je de tuinkussens niet gebruikt zul je een goede opbergplaats voor je tuinkussens nodig hebben. Hierbij daarom een drietal tips.

1. Tuinmeubelhoes

Een tuinmeubelhoes is niet alleen een hoes om je tuinkussens op te bergen, het bergt ook e gehele tuinmeubelset op. Dit is vooral handig om op zomerdagen als het de volgende dag toch weer mooi weer is je tuinmeubelset én tuinkussens te beschermen tegen eventuele regen of vocht. Een tuinmeubelhoes is niet geschikt om je tuinkussens de hele winter onder te leggen omdat het niet goed afgesloten is en je tuinkussens door vocht aangetast kunnen worden.

2. Kussentas

Een kussentas is een goedkope oplossing om je tuinkussens op te bergen. Een goede kwaliteit kussentas bestaat uit polyester dat goed kan ademen. Tevens moet hij stevig zijn, zodat je je tuinkussens er gemakkelijk in kwijt kunt. De betere kussentassen hebben ook een coating van PVC of PU, zodat ook de tas zelf beschermd is tegen vocht en vuil. De tas kun je sluiten door een ritssluiting. Het is wel van belang om de tas tijdens een winterperiode op een droge plek neer te zetten en laat de rits enkele dagen na het opbergen van de tuinkussens open, zodat het vocht goed kan verdampen en je geen schimmel op je tuinkussens krijgt.

3. Kussenbox

Een kussenbox is een stevig en luxueus opbergsysteem voor tuinkussens. De box kan in de tuin staan, maar beter is het om de kussenbox onder een afdak te zetten. Er zijn verschillende soorten kussenboxen. Een bekende en mooi uitziende kussenbox is die van wicker vlechtwerk. Veel loungesets zijn in dezelfde stijl en past dus uitstekend bij je loungeset. Een nadeel van dit materiaal is dat het niet volledig waterdicht is. Je moet de kussenbox van wicker dus ook op een droge plek zetten. Een ander soort kussenbox is er één die volledig uit kunststof bestaat. Dit zijn goed afsluitbare en waterdichte kussenboxen die je gewoon buiten kunt zetten. Helemaal veilig is het als je de tuinkussens eerst in een kussentas opbergt en vervolgens de kussentax in de kussenbox.