Begin jij ook je vakantie in jouw eigen tuin?

De vakantie is een tijd om naar uit te kijken. Veelal wordt er in de vakantie naar een zonnig oord gevlogen, maar dit is eigenlijk helemaal niet nodig. Vooral als je in eigen land ook mooi weer hebt, dan kun je een heerlijke vakantie in je eigen tuin beleven. Maar ook bij slecht weer is een leuke vakantie nog goed in de tuin te doen. Hoe? Met een mooie blokhut in de tuin. Een blokhut is namelijk meer dan een veredelde tuinhuis. Je kunt van je blokhut een optimaal ontspanningsoord maken, zodat jij niet meer naar het buitenland hoeft af te reizen voor je vakantie.

Een blokhut

Een blokhut wordt nogal eens verward met een tuinhuisje. Hoewel er ook zeer mooie modellen tuinhuizen op de markt zijn, is er toch een verschil met een blokhut. Het verschil zit hem in de opbouw. Een blokhut bestaat uit massieve hele of halve balken of zelfs boomstammen die op elkaar gestapeld worden. De hoekprofielen van een blokhut kruizen elkaar, steken ook uit en zijn met elkaar verbonden, waardoor er een stabiele constructie ontstaat. Een tuinhuis daarentegen bestaat uit een geraamde waar planken tegenaan komen. Een blokhut heeft meestal een overstekend dak, die als deze groot genoeg is ook als terrasoverkapping kan dienen. Een blokhut kun je zelf ontwerpen en in elkaar zetten, maar er zijn ook fraai kant-en-klaar blokhutten te koop, zoals op Blokhuttenoutlet.nl.

Hoe richt je een blokhut in?

Als jij dus je blokhut wilt gebruiken om er je vakantie in te vieren dan zijn er verschillende manieren om deze in te richten. Wil je ontspannen zoals je in een wellness doet? Geen probleem. Bouw in je blokhut een sauna. De sfeer van het hout van een blokhut past daar ook prima bij. Is je blokhut groot genoeg, bouw er dan direct een jacuzzi in en eventueel een douche. Als dit geen vakantie in eigen tuin is?

Bestaat jouw ideale vakantie juist uit veel gezelligheid met vrienden en familie? Maak dan een blokhut met een hele grote overkapping. Daaronder zet je tafel en stoelen en je kunt er heerlijk gezellig zitten. Installeer onder de overkapping sfeerverlichting, zodat je ook op de warme zomeravonden lang kunt zitten. Uiteraard hoort bij gezelligheid ook eten. Je kunt in de blokhut zelf een keuken installeren, zodat de gastheer of gastvrouw niet perse naar huis hoeft om te koken. Ook kan je onder de overkapping een buitenkeuken met grill installeren.