Welke parasol is geschikt voor je tuin?

Een zweefparasol is een parasol die je gemakkelijk verplaatsen kunt. Dit is een groot voordeel vergeleken met een vaste parasol. Parasols kun je verkrijgen in vele soorten en maten. Voordat je een (automatische) parasol koopt, bepaal je eerst de vorm en de kleur. Een lichte kleur parasol is besmettelijker voor vlekken, een donkere parasol kan een tuin een minder zonnig aanzien geven. Een automatische parasol is makkelijk te openen en te sluiten, en heeft vaak een mogelijkheid om het doek te roteren of te kantelen.

Wat is een automatische parasol?

Een automatische parasol is een parasol waarbij je niet onder het doek hoeft te kruipen om hem open te duwen. Geen ouderwets gedoe meer met stangen die in elkaar geschoven moeten worden, opduwen van het schaduwdoek, of het verplaatsen van een loodzware standaard voor de parasol. Met een klein zetje tegen een van de punten van de parasol, klapt een automatische parasol soepel open. Een automatische parasol is te bedienen, vaak op meerdere onderdelen. Modern ideaal en snel.

Welke parasol past bij jouw tuin of balkon?

Er is een ruime keus uit vierkante, rechthoekige en ronde parasols. Voor boven een ronde buitentafel kies je waarschijnlijk eerder voor een ronde automatische parasol. Boven een rechthoekige tafel een rechthoek en voor boven een vierkante tafel een vierkante parasol. Er zijn ook andere redenen waarom je voorkeur hebt voor rond, vierkant of rechthoekig. De afmeting van parasols is ook belangrijk. Deze moet niet alleen in verhouding staan tot de afmeting van je tafel, maar ook vergeleken met het terras, een balkon of tuin. Een grote tuin biedt meer mogelijkheden, terwijl een smalle lange tuin snel vol kan lijken. Een kleine tuin kan met een grote parasol te diep in schaduw komen te staan. Kies dus met zorg uit de vele parasols een geschikt model.

Formaat automatische parasols

Je kunt een parasol verkrijgen van een paar meter doorsnee tot wel vier meter (of soms nog meer) in doorsnee. Je hebt al een prachtige zweefparasol voor minder dan 200 euro. Hoe groter een parasol, hoe duurder het wordt. Ook het materiaal en overige kwaliteitseisen bepalen de prijs. Belangrijk zijn de kwaliteit van het doek, het aluminium frame en hoe mooi een parasol is afgewerkt.

Wat is een zweefparasol?

Dit type parasol opent automatisch en kan vaak roteren en kantelen. Je hoeft de parasol dan niet te verplaatsen om schaduw te vormen. Roteren of kantelen doe je bijvoorbeeld automatisch met behulp van een voetpedaal. Voorwaarts, achterwaarts, naar links of rechts draaien, behoren tot de mogelijkheden. Deze moderne parasol is handig in gebruik en prachtig om te zien. Je gaat er een heerlijke zomer mee tegemoet.