Tips voor een mooie vensterbank

Het is belangrijk dat je vensterbank er mooi uit ziet. Niet alleen omdat je zelf tegen de vensterbank aan kijkt, maar ook omdat voorbijgangers je vensterbank goed kunnen zien. Ben jij niet helemaal tevreden over de huidige uitstraling van je vensterbank? Lees dan in dit artikel hoe je jouw vensterbank een make-over kunt geven.

Leg mooie tegels op de vensterbank

De meeste vensterbanken bestaan uit een rijtje met tegels. Als deze tegels er niet meer mooi en netjes uit zien, ziet de vensterbank er ook niet meer mooi en netjes uit. Door je vensterbanken te voorzien van nieuwe tegels, kun je hier verandering in brengen. Er zijn diverse bedrijven die tegels voor vensterbanken verkopen, waaronder Totaaltegel. In het grote assortiment van Totaaltegel vind je altijd wel een vensterbank tegel die bij jouw interieur past.

Maak de vensterbank gezellig

De vensterbank is de ideale plek om woonaccessoires neer te zetten. Denk hierbij aan vaasjes, maar ook aan kaarsen, bloemen, planten, beeldjes en ga zo maar door. Bepaal voor jezelf welke accessoires jij mooi vindt in jouw interieur. Deze accessoires zet je bij elkaar neer op de vensterbank, om je huis nog gezelliger te maken.

Wil je jouw vensterbank een persoonlijke touch geven? Dan kun je er ook voor kiezen om knutselwerken van jezelf of van de kinderen op de vensterbank te zetten. Heeft je zoon of dochter een mooi knutselwerkje gemaakt op school, dan zal hij of zij hartstikke trots zijn als je dit werkje prominent op de vensterbank zet.

Houd de vensterbank goed schoon

Een gezellige vensterbank ziet er meteen minder mooi uit als hier een flinke laag stof op ligt. Daarom is het belangrijk de vensterbank goed schoon te houden. Dit doe je door eens per week met een stofdoekje over de tegels heen te gaan. Zitten er wat vlekken op de vensterbank, dan gebruik je een vochtige doek om deze te verwijderen. Hardnekkige vlekken kun je verwijderen met een vochtige doek met wat schoonmaakmiddel.