Welk schilderij past bij mijn interieur?

schilderij interieur

Je bent op zoek naar een mooi schilderij voor in je interieur maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Je wilt natuurlijk niet investeren in een schilderij wat niet binnen je interieur past of die je beu bent na een half jaar. Een schilderij kan een echte toevoeging zijn aan je interieur, mits deze goed past. Om je te helpen met het vinden van het schilderij voor in jouw interieur hebben wij een paar tips op een rijtje gezet.

Waarvoor is het schilderij bedoeld?

Je kan voor meerdere redenen kiezen voor een schilderij in je interieur. Zo kan je kiezen voor een schilderij om je interieur af te maken maar ook als pronkstuk binnen je interieur. Zo zal je bijvoorbeeld geen abstract schilderij op willen hangen binnen je zwart en wit interieur wanneer het een onderdeel van je interieur moet zijn. Maar wanneer je juist een echte eyecatcher wilt is het wellicht juist hét schilderij wat je zoekt.

Waar moet het schilderij hangen?

Naast het doel van het schilderij is de plaats waar je het schilderij wilt ophangen ook belangrijk. Zo is het belangrijk dat je weet hoe groot het schilderij mag zijn. Om zeker te weten dat het schilderij niet te groot wordt is het slim om met schilderstape de omvang op de muur af te plakken. Zo zie je daadwerkelijk hoe groot het schilderij wordt. Naast de grote van het schilderij is het ook slim om de omgeving van het schilderij. Zo wil je het liefst geen opvallend schilderij vlakbij de televisie hangen.

schilderij interieurstijl

Binnen welke interieurstijl?

Het is natuurlijk heel belangrijk dat het schilderij binnen je interieur past. Wanneer je voor de echte eyecatcher gaat is het juist slim om een zo’n opvallend mogelijk schilderij te kiezen maar wanneer je de schilderij als onderdeel wilt is het slim om binnen je interieurstijl te blijven. Zo is het slim om op zoek te gaan naar een modern schilderij wanneer je ook een modern interieur hebt. Ga op zoek naar een schilderij die binnen jouw woonstijl past.

Wat bij jou past

Uiteindelijk kan iedereen een mening hebben en een tip geven over welk schilderij het beste binnen jouw interieur past, maar uiteindelijk ben jij degene die er in woont. Kies daarom het schilderij dat jij mooi vindt en waarvan je weet dat het de investering waard is. Als jij tevreden bent met het schilderij en hoe die binnen jouw interieur past, dan weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Kies jij liever niet voor schilderijen? Wellicht vind je een andere manier om je interieur op te fleuren of af te maken.