Je huis verdient af en toe een nieuwe aankleding. Met de huidige trends heb je in ieder geval ruimte keuze! Maar dat kan ook weer leiden tot twijfels en door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Hier vind je enkele tips waar je alvast een goed begin mee kunt maken.

Stel je favoriete kleuren samen

Het is natuurlijk belangrijk om kleuren uit te kiezen die jij mooi vindt staan in je huis. Als je graag een ruimere uitstraling wilt hebben, dan zijn vooral lichtere kleuren aanbevolen. Met donkere kleuren kan je vooral een stoere uitstraling geven aan je interieur, maar overdrijf het niet: je ruimte kan erdoor kleiner ogen. Je kunt ook slim gebruik maken van een combinatie lichte en donkere kleuren om bepaalde meubels extra op te laten vallen.

Zoek een stijl die perfect bij jou past

Een woning kan je inrichten naar een stijl die jij erg leuk vindt. Kijk ook eens bij een woonwinkel om inspiratie op te doen naar de huidige trends. Landelijk is een richting waarin je bijvoorbeeld veel gebruik maakt van houten producten voor een natuurlijke uitstraling. Bij een modern interieur kijk je juist weer naar glanzende, glimmende, strakke meubels in de meest gekke designs en felle kleuren. Je kunt ook kijken naar juist wat stoers in de richting van industrieel of vintage.

Gebruik een interieurprogramma

Het kan moeilijk zijn om je nieuwe inrichting voor je te zien. Kies er dan voor om een ontwerpprogramma te gebruiken die je helpt met een keuze maken. Omdat je makkelijk meubels kunt plaatsen met de juiste afmetingen en jouw gekozen kleuren, kan je ook je keuzes omzetten als je toch niet helemaal tevreden bent met de opzet.

Nieuwe verlichting uitkiezen en toepassen

Verlichting is belangrijk in jouw interieur. Denk bij jouw keuze dus niet alleen aan een bepaald design, maar ook wat de functie moet zijn: heb je bijvoorbeeld liever een staande lamp of een gerichte wandlamp bij jouw leeshoek? En kies je voor een grote eyecatcher boven de eettafel of toch spots om meerdere punten te verlichten? Werk je ideeën uit en overleg eventueel met een lichtexpert voor de ideale posities.

Over de auteur