Wees creatief: zelf behang ontwerpen

fotobehang

Veel mensen kunnen er enorm van genieten om hun interieur te bepalen. Niet gek, want het is natuurlijk ook gewoon een heel groot gedeelte van jezelf wat je erin terug kunt zien. Veel mensen zijn dus ook op zoek naar creatieve, leuke manieren om hun huis persoonlijk te maken. Fotobehang laten drukken kan een leuke, eenvoudige manier zijn!

Huh? Zelf behang ontwerpen

Sommigen zullen het als ietwat suf beschouwen, of juist als ‘way too much’. Toch is het erg leuk om je eigen behang te ontwerpen en zien we het ook steeds meer terug in interieurtijdschriften. De tijd dat je behang gewoon een saaie, lichte kleur had is voorbij. Je kunt van alles op jouw behang laten drukken, en hoeft geen grijs muisje te zijn.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende dingen:

– Een collage met foto’s van het gezin. Denk dan aan familiefoto’s, leuke momenten, foto’s met huisdieren.
– Als je het nog steviger aan wil pakken kies je voor een tijdlijn. Begin met toen de kinderen net geboren waren, en breid dit uit door de kamer.
– Een mooie omgeving zoals het bos op de foto bij dit artikel kan ook een erg mooie sfeer creeeeren.
– Natuurlijk kun je ook ervoor kiezen om geen personen te laten drukken op het behang. Je kunt ook een ander thema nemen. Laat bijvoorbeeld alle lekkere dingen die je op vakantie hebt gegeten drukken op behang (wat je in de keuken kunt hangen!) of kies er juist voor om alle mooie (of juist een) uitzicht(en) te laten behangen.

De mogelijkheden zijn dus eindeloos!

Eigen behang: in welke kamer

Fotobehang laten drukken, het leuke daarvan is dat je voor iedere kamer wel iets leuks kunt verzinnen. Ook in de kinderkamer kan het bijvoorbeeld enorm leuk zijn om je ‘eigen’ behang te hebben. Kies bijvoorbeeld voor het lievelingsdier van je kind! Wel oppassen dat deze niet snel verandert natuurlijk, anders kun je opnieuw gaan behangen.
Ook is zoals eerder gezegd de keuken een leuke plek, zeker omdat dit voor veel gezinnen een plek is waar iedereen bij elkaar komt. Een klein stuk muur met een collage van het gezin of lekkere gerechten kan dan erg leuk zijn.

Je kunt je huis op deze manier dus snel een stuk persoonlijker maken, zonder enorm veel moeite te hoeven doen!