Wat zijn de voordelen van een loungeset van aluminium?

aluminium lounge

Met het verplichte thuisblijven van afgelopen zomer, ben je goed aan de slag gegaan met het renoveren van je tuin. Aangezien je jaarlijkse zomervakantie geannuleerd werd, wilde je er toch het beste van maken en het leek er toch op dat je vanwege het coronavirus een groot deel van je zomer in en rond het huis zou gaan doorbrengen. En aangezien je toch wel een liefhebber bent van het buiten doorbrengen van die lange zomer avonden, was het grondig onder handen nemen van de tuin een welgekozen onderneming.

Zodra het weer het toeliet ben je daarom gelijk aan het werk gegaan. Je had na het nodige overwegen drie onderdelen die je graag wilde realiseren. Zo wilde je al een tijdje je terras uitbreiden. Je kon met een man of vier wel comfortabel rond een tafel zitten, maar als je met meer mensen was, werd de ruimte toch wel een probleem. Voorheen had je er nooit echt veel bij stil gestaan, maar je had in principe genoeg ruimte om het terras aanzienlijk te kunnen vergroten, dus daar ben je dan ook als eerste mee aan de slag gegaan.

Naast het vergroten van het terras wilde je ook een loungehoek aanleggen

Na het uitbreiden van het terras was het tijd om wat extra te investeren in de tuin. Passende tuinverlichting in de tuin en langs het nieuwe tuinpad, maakten je achtertuin ’s zomers toch een stuk gezelliger. Met het plaatsen van een paar nieuwe bomen en planten, en het aanleggen van een flink natuurlijk bloemenbed, had je ook de aankleding van je tuin weer wat verder up to date gebracht. 

Achter in de tuin heb je tenslotte nog een heuse lounge hoek met pergola aangelegd. Je hebt namelijk een mooi uitzicht vanuit je tuin, dus een mooi ontworpen plek om ’s avonds lekker nog even bij te komen van een lange  dag met een hapje en een goed glas wijn, of  een middag lekker weglezen met een van je favoriete boeken, die je vaak slechts met moeite weggelegd kan krijgen.

Je was er niet aan toegekomen vorig jaar om de juiste loungeset te kopen

Het enige waar je afgelopen zomer niet aan toegekomen bent, is om een bijpassende loungeset te kopen. Aangezien de loungehoek het laatste project in de tuin was, waarmee je aan de slag was gegaan, was het einde van de zomer reeds in zicht toen je de laatste details aan deze nieuwe plek in orde bracht. Zodoende dat je er voor koos om tijdelijk een makkelijke bank weg te zetten onder het afdak, om toch nog wat profijt te hebben van de net aangelegde loungehoek.

De aanschaf  van een bijpassende loungeset heb je destijds uitgesteld, maar nu de dagen weer wat langer worden en de zomer weer in zicht is, wordt het hoog tijd om er voor te zorgen dat je de laatste details  aan de tuin goed op orde hebt, zodra je straks bij de eerste zomeravonden weer fijn de tuin in kan gaan. Na het nodige speuren op het internet ben je er zo goed als zeker van dat je straks zult kiezen voor een loungeset aluminium

De voordelen van een framewerk van aluminium!

Het heeft namelijk de nodige voordelen wanneer je voor een van aluminium vervaardigde loungeset kiest. Zo is aluminium duurzaam materiaal, dat vrijwel geen onderhoud vergt. De loungesets van aluminium zijn namelijk voorzien van een speciale poedercoating op het framewerk. Hierdoor zijn de loungesets van aluminium kras en stootvast. Het enige dat je moet doen, is na de wintermaanden het frame even afdoen met een sopje. Meer dan dat heb je qua onderhoud niet nodig voor een aluminium loungeset.

Hierdoor zul je er dan jarenlang plezier van beleven. Als ander voordeel mag je daarnaast ook niet vergeten dat aluminium heel erg licht is. Hierdoor kun je een loungehoek met een frame van aluminium heel gemakkelijk verplaatsen. Aangezien de meeste modellen als modulaire uitvoering worden geleverd, kun je op deze manier heel snel de samenstelling van je loungehoek kunt veranderen. 

Met de bijgeleverde kussen plof je vervolgens zorgeloos en comfortabel neer in je loungehoek. Wel dien je er voor te zorgen dat je gedurende de herfst en wintermaanden de bijgeleverde kussens niet buiten laat liggen. Bewaar die gedurende de koude en natte maanden op een droge en goed geventileerde plek. Op deze manier zul je er jarenlang plezier van kunnen hebben!