Dit zijn de keukentrends van dit moment

keukentrends

De keuken is het hart van het huis. Zeker tijdens de pandemie zijn we de keuken meer gaan waarderen. Want waar voorheen vaak buiten de deur werd gegeten, kokkerelde we tijdens de lockdown onze eigen culinaire kunstwerken. Dat is voor veel mensen zo goed bevallen, dat mensen in de toekomst vaker de keuze maken voor een kookavond thuis. Kortom, onze keuken is steeds belangrijker geworden en dat blijft zo. Dus wil je alles uit je keuken halen en ‘m upgraden? Lees dan hieronder de keukentrends van dit moment. 

Keuken als werkplek 

Voor wie gek is op koken en gezelligheid, is de keuken de belangrijkste plek in huis. Het is de plek waar je culinaire hoogstandjes kookt en waar je samenkomt voor gezelligheid met je 

vrienden en familie. Daarnaast is de keuken ook de plek waar je kunt werken. Door de corona pandemie is het voeren van een paar video calls aan je keukentafel, kookeiland of bar heel normaal geworden. Oftewel, de keuken fungeert nu ook als thuiswerkplek met als groot voordeel dat een kop koffie uit je favoriete bedrukte mok of een gezonde snack binnen handbereik ligt. 

Keukenkastjes onderdeel van je interieur

De stijl van de keukenkasten wordt onderdeel van het interieur. Niet alleen de buitenkant van de keukenkasten zoals de grepen en de keukenkastjes zijn eyecatchers, maar ook de binnenkant van de kast wordt steeds meer onderdeel met het interieur. Luxe indelingsmogelijkheden en grijze tinten zie je steeds vaker terugkomen in keukenkasten. Daardoor zijn keukenkasten zowel een functioneel als stijlvol. 

Zwevende keukens

Heb je al eens gehoord van een zwevend kookeiland? Dit is op het moment de trend op keukengebied. Een optisch zwevende keuken zorgt voor meer ruimte in huis en meer beleving. De vloer loopt deels onder het kookeiland door waardoor het als een groot object wordt ervaren. Dat zorgt uiteindelijk voor een ruimtelijk gevoel

Marmer

Een moderne maar toch chique uitstraling? Kies dan voor een marmeren keuken. Dit materiaal past perfect binnen het plaatje van een industriële keuken. Vooral wanneer je zwarte tinten en mooie planten combineert met marmer, zorgt marmer voor een luxe en industriële uitstraling. Dit luxueuze effect creëer je bovendien door materialen te gebruiken die lijken op marmer zoals keramiek en composiet. Daarnaast zijn er ook veel marmeren keuken accessoires te koop die zorgen voor een luxe effect. Denk aan snijplanken of zeepdispensers.