Wat is het ideale strooisel in de stal dat je later op het land kunt gebruiken?

lava3

Toen jullie een paar jaar geleden besloten om een stuk landelijker te gaan wonen, hadden jullie het geluk om binnen korte tijd een perfecte locatie te vinden. Een oude boerderij met het nodige land erbij was het ideale project waar jullie de nodige tijd in konden gaan steken om er jullie droomwoning van te kunnen maken. En nu, een aantal jaren later en de nodige renovaties achter de rug, kun je tevreden terugkijken op een proces dat je in staat heeft gesteld een prachtige woning op het platteland te verwezenlijken voor jou en je gezin. 

Met de hoeveelheid land die je tot je beschikking hebt, duurde het ook niet lang voordat jullie besloten om de nodige dieren te gaan houden. Een bestaande stal kon na de nodige ingrepen worden gemoderniseerd om een aantal stuks vee te houden, iets waar je de kinderen sindsdien ontzettend blij mee hebt gemaakt. Zo hebben jullie vandaag de dag twee paarden, drie koeien en zes geiten, naast de gebruikelijke katten die vrij rondzwerven, een aantal konijnen in een hok en natuurlijk een trouwe hond die alles zoveel mogelijk in de gaten houdt.

Altijd ben je op zoek naar manieren om jullie woning duurzamer te maken

Tijdens de renovatie van jullie woning hebben jullie vanaf het begin zoveel mogelijk rekening gehouden met de mogelijkheden om deze zo duurzaam mogelijk te maken. Het laten installeren van goede isolatie om warmteverlies zoveel mogelijk tegen te gaan, het plaatsen van dubbel glas om energiezuiniger te kunnen wonen en laten installeren van  zonnepanelen om zoveel mogelijk in jullie eigen energiebehoefte te kunnen voorzien, behoren tot de aanpassingen die jullie verwezenlijkt hebben om jullie woning duurzamer en energiezuiniger te maken. 

Ook in de stal zijn jullie natuurlijk bewust aan de slag gegaan om deze zoveel mogelijk eco-friendly te maken. De oude tl-buizen van voorheen zijn vervangen door moderne LED panelen, die een stuk duurzamer zijn en een aanzienlijke langere levensduur hebben. Daarnaast proberen jullie het geproduceerde afval zoveel mogelijk te hergebruiken door middel van het maken van natuurlijke compost, waar jullie mest en andere dierlijke producten probleemloos kunnen hergebruiken. 

LAVA3 is het ideale strooisel in de stal en is vervolgens als mest toe te passen

Met een beter milieu in je achterhoofd, ben je daarom altijd alert op de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het houden van dieren en hun welzijn. Zo kwam je laatst Lava3 tegen, een nieuwe vorm van strooisel voor in de stal, die de nodige voordelen biedt ten opzichte van andere vormen van strooisel. Voorheen gebruikte je vooral strobalen die je van een buurman kocht, om je stal van strooisel te voorzien gedurende de wintermaanden, wanneer jullie dieren vanwege de barre weersomstandigheden bij voorkeur binnen blijven. 

Lava3 is echter een product dat de nodige voordelen biedt, met name als je kijkt naar de mogelijkheden na het gebruik. Ten eerste garandeert Lava3 je van een fantastisch droge ondervloer. Bovendien veroorzaakt het geen schurend effect, zodat je dieren geen open hakken, gevoelige of schrale spenen krijgen. Eventuele wonden worden gezuiverd door speen betrappen en klauwontstekingen. Daarnaast verminder je met LAVA3 aanzienlijk de ammoniakuitstoot, waardoor je een stuk minder vliegen in huis krijgt die jouw familie en de dieren lastig vallen. 

Rijk aan mineralen is LAVA3 een ideale manier om je bodem te verrijken

LAVA3 is na gebruik in de stal vervolgens perfect te gebruiken op het land als mest. Het heeft een hoger stikstof, nitraat en fosfaatgehalte en door de homogene samenstelling is het makkelijker op te nemen door de flora en fauna. De vruchtbaarheid van de bodem wordt daarnaast verrijkt door LAVA3, dankzij de aanwezige mineralen en sporenelementen. LAVA3 is rijk aan onder meer calcium, chroom, koper, fosfor, natrium, zink en silicium. Vooral deze laatste heeft als belangrijke eigenschap dat het de celwand van de planten versterkt. 

Op deze manier vormt LAVA3 een uitstekende vervanger voor compost of kunstmest en kan probleemloos als mest worden toegepast voor ieder type gewas dat je wilt verbouwen, in de moestuin of om de rest van de tuin van extra voedingsstoffen te voorzien, waardoor planten meer uit de bodem kunnen halen. Overstappen op het gebruik van LAVA3 als strooisel in de stallen lijkt daarom een voor de hand liggende manier om zowel jullie dieren te voorzien van een ideale ondergrond als het regelen van de perfecte grondstof om planten en gewassen een extra boost te geven.