De voordelen van een terrasoverkapping van aluminium

terrasoverkapping monteren

Tijdens de zomer is er niets fijner dan buiten in je tuin te zitten en te genieten van het lekkere weer. Helaas gooit de regen soms wat roet in het eten. Dit is een van de redenen waarom mensen kiezen voor een aluminium terrasoverkapping. Zelfs op een frisse lente- of herfstdag is je overdekt terras de perfecte plek om te kunnen ontspannen. Zeker wanneer je dit combineert met een heater op gas of elektriciteit. Een ander voordeel is het feit dat je erg makkelijk zelf een aluminium terrasoverkapping monteren kunt, dit houdt de kosten laag. Geïnteresseerd om zelf zo’n aluminium overkapping in de tuin te plaatsen? Lees dan verder.

 Makkelijk te onderhouden

Een groot voordeel van een aluminium overkapping is dat deze makkelijk schoon te maken is. Er kan wat aanslag op het materiaal komen als je er in de winter wat minder aandacht aan hebt besteed, maar dat gaat er met een warm water sopje zo weer vanaf. Hierdoor blijft zo’n overkapping van aluminium zijn luxueuze uitstraling behouden.

Aluminium is erg sterk 

Naast het feit dat het aluminium van tegenwoordig erg makkelijk te onderhouden is, is het ook veel sterker waardoor de overkapping veel langer mee gaat. Deze duurzaamheid is ook verbeterd doordat het materiaal niet meer zo krasgevoelig is. In deze krassen kwam vroeger vuil, wat het aluminium dof maakte. Vooral voor een terrasoverkapping is dat erg vervelend. Met het aluminium van tegenwoordig heb je daar dus geen last meer van.

 Een aluminium overkapping voegt wat toe

Een terrasoverkapping in aluminium kan ook een meerwaarde zijn voor de architectuur van de woning. Zeker wanneer je kiest voor contrast: een vintage steellook design op een eigentijdse achtergevel, bijvoorbeeld. En dan hebben we het nog niet over de verkoopwaarde gehad. Een woning met een terrasoverkapping is altijd meer waard dan eentje zonder. Deze investering kan je dus vroeg of laat terug verdienen.

Verschillende opties voor gebruik

Een aluminium overkapping kan je op verschillende manieren gebruiken. Veel mensen gebruiken hem als terrasoverkapping, soms in combinatie met één of meerdere zijwanden. Je zit dan droog, uit de wind en de tuinmeubelen kunnen gewoon blijven staan. Een andere mogelijkheid is om de overkapping als veranda te gebruiken. De extra ruimte die dan ontstaat kan je dan eventueel nog extra verwarmen of ventileren. Bij aanschaf van een overkapping is het aan te raden om te letten op de uitbreidingsmogelijkheden. Misschien heb je aanvankelijk nog niet zo’n behoefte aan een schuifpui of openslaande deuren, maar dat kan in de toekomst natuurlijk altijd  veranderen.