Een solide tuintafel van steigerhout

steigerhout

De tafel is bij veel mensen de centrale plek in huis. De tafel heeft natuurlijk als basisfunctie om aan te eten en voor veel mensen om aan te werken, maar het kan ook het middelpunt zijn als u graag met familie of vrienden wilt bijkletsen. Dat geldt niet alleen voor binnen, maar ook zeker voor buiten. Bent op zoek naar nieuwe tuinmeubelen voor buiten en wilt u ook een nieuwe tuintafel aanschaffen? Denk dan eens aan een steigerhouten tuintafel. Een tuintafel van steigerhout heeft een sfeervol en robuust karakter en past in bijna iedere tuin. U kunt kiezen uit verschillende vormen tuintafels, van een grote tuintafel steigerhout tot een ronde tafel of een vierkante tafel zodat er een hoekbank omheen past. Ook kunt u de steigerhouten tuintafel precies op maat laten maken.

De populariteit van steigerhout

Steigerhout is al een ruime tijd erg populair en dat is niets voor niets. Een van de belangrijkste redenen waarom het zo populair is, is door het robuuste karakter van het hout. Steigerhout heeft een doorgeleefde uitstraling en in het hout zitten vaak wat naden en butsen. Zeker in huishoudens met kinderen is een tuintafel steigerhout ideaal, want het maakt niet uit of er nog een extra kras in het hout komt. Ook geldt dat hoe ouder het hout is, hoe mooier het wordt. U kunt dus met een gerust hart uw tuintafel buiten laten staan. Daarnaast past het robuuste karakter van het hout ook in goed in de industriële woonstijl, een stijl die de afgelopen jaren ook erg populair is geworden. Maar eigenlijk is de steigerhouten tafel tijdloos en past het bijna in elke woonstijl. Daarnaast is een steigerhouten tuintafel ook zeer gemakkelijk in onderhoud. Zit er ook grote vlek in? Dan kunt u door de met de schuurmachine de tafel weer glad schuren. Ook zijn de tafels vaak al voorbehandeld met beits, waardoor het vuil- en vochtafstotend is. Hierdoor is er eigenlijk nauwelijks tot geen onderhoud nodig.

Wilt u een steigerhouten tuintafel kopen?

Een groot voordeel van een steigerhouten tuintafel is dat steigerhout, na vele jaren in de bouw gebruikt te zijn, al uitgewerkt is. Hierdoor zult u niet het probleem krijgen dat het hout krimpt en uitzet. Daarnaast is steigerhout ook nog eens bijzonder duurzaam. Gebruikt steigerhout kan vaak in de bouwsector niet meer worden gebruikt. Door het te gebruiken voor steigerhouten meubels kan het hout een nieuw leven worden gegeven. Wilt u ook steigerhouten tuintafel kopen? Kijk dan goed welk formaat het best in uw tuin past. Het assortiment van tuintafels steigerhout bestaat uit smalle tot brede tafels, extra lang of normale gangbare maten. Ook kunt u kiezen voor ronde, vierkante of rechthoekige tafels. En als het er niet bij zit, kunt u altijd de steigerhouten tuintafel op maat laten maken.