Hoe je jouw verbouwing kunt financieren zonder veel budget

verbouwing financieren (3)

Ben je van plan om binnenkort je huis te gaan verbouwen? Dan zijn er een hoop zaken waar je rekening mee moet houden. Wat ben je precies van plan? Hoeveel tijd neemt het in beslag en wat kun je tijdens die verbouwing in de woning blijven? Hoe ga je de verbouwing financieren? Zeker als je een klein budget hebt, kan dit moeilijk zijn. Geen nood, want hieronder vind je alle antwoorden en meer!

Wat wil je gaan verbouwen?

De belangrijkste vraag als je gaat verbouwen is: “Wat wil je in huis verbouwen?”. Dit bepaalt uiteindelijk niet alleen de prijs, maar ook de periode hoe lang je thuis in de chaos zit. Het toilet verbouwen duurt misschien een paar dagen, terwijl een nieuwe badkamer een paar weken kan duren.

Vraag verschillende offertes op

De kosten voor een  verbouwing kunnen vaak hoog oplopen. Je moet offertes opvragen bij verschillende aannemers, waarna je vaak schrikt van de hoogte en probeert hier en daar nog te onderhandelen over de prijs. Hoe dan ook blijft het altijd een behoorlijk bedrag. Er zijn dan verschillende manieren om zo’n verbouwing te betalen:

– met spaargeld 

– doorsparen, totdat je het bedrag zelf kunt betalen

– een financiering (bijv. een persoonlijke lening of het aanpassen van je hypotheek)

Hogere maandlasten

Het afsluiten van een lening zorgt natuurlijk voor extra maandelijkse kosten. Hier staat dan weer tegenover dat de verbouwing de waarde van de woning zal verhogen. Je krijgt er extra vierkante meters aan woonoppervlak bij. Een lening voor een verbouwing moet je dan ook niet anders zien dan een aansluiting op je bestaande hypotheek, alleen dan met een kortere looptijd.

Kijk goed wat je zelf kunt doen

Aannemers leveren wanden en plafonds vaak behang- en verf klaar op. Bekijk welke klussen je zelf kunt doen, zoals verven en afwerken: dit kan behoorlijk veel geld besparen. Zorg ook altijd dat de offerte van de aannemer zo gedetailleerd mogelijk is. Op deze manier kom je later niet voor financiële verrassingen te staan. 

Verschillende inzichten

Nodig daarnaast minimaal 3 aannemers  uit om de klus door te nemen. Je krijgt niet alleen drie offertes waar je uit kunt kiezen, je krijgt ook drie verschillende inzichten. Elke aannemer zal automatisch met tips komen  over de nieuwe indeling van de ruimtes en hoe andere mensen dit hebben aangepakt. Hier kun je vaak praktisch al een hoop mee en geeft je nieuwe inzichten.

Kijk kritisch naar de te gebruiken materialen

Laatste tip die we je willen geven is om kritisch te kijken naar materialen. Vind je het uiterlijk van een bepaald soort materiaal erg mooi? Kijk dan eens naar alternatieven voor het materiaal, wellicht bestaat er een goedkopere soort die dezelfde uitstraling heeft en waar je ook tevreden mee bent.