Waarom jij een houten vloer moet nemen.

Er zijn zoveel keuzes vloeren van steen tot vinyl en van marmer tot beton. Waarom zou je dan een houten vloer nemen. Wij gaan je uitleggen waarom een houten vloer eigenlijk gewoon de beste keus is om te maken.

Een houten vloer is best een goede investering. Ze gaan gemiddeld tussen de 40 en 150 jaar mee. Prima, toch. Okay, een stenen of betonnen vloer gaat langer mee maar dit lijkt ons een prima levensduur voor een vloer.

Onderzoek wijst uit dan een houten vloer mensen gelukkig maken en mensen worden blijer van een vloer van hout. Mensen voelen zich vaker op zich gemak bij mensen met een houten vloer. Dit is te danken aan het natuurlijk materiaal. Verder is het veel fijner om met je blote voeten over een massief houten vloer te lopen dan over een koude kille stenen vloer.

Ben je jouw houten vloer zat na verloop van tijd dan kan je deze makkelijk veranderen door hem eenvoudig te schilderen of te beitsen. Hiermee kun je ook eenvoudig de sfeer van de massief eiken vloer veranderen. Sfeer is ook een aspect waar een houten vloer om bekend staat.

Mocht je niet je vloer willen verven dan is schuren ook altijd een optie om je vloer eenvoudig aan te passen.

Een houten vloer geeft de kamer een perfecte licht gebruik. Doordat het hout deels het licht absorbeert en weerkaatst vindt er een mooi lichtspel plaats. Hierdoor komt de kamer en de woning beter tot zijn recht.

Een houten vloer wordt naarmate het gebruik toeneemt mooier. Hoe ouder de vloer hoe mooier de vloer. De vloer geeft meer warmte af en straalt authenticiteit uit. Doordat er met de jaren meer krassen, gebruikssporen en vlekken op de eiken vloer komt heeft de vloer karakter. Eigenlijk wordt de vloer door zijn imperfectie mooi.

Verder kan een eikenvloer vandaag de dag prima in een modern huis geplaatst worden. Doordat de technologie verandert is zijn er ook handige features in een houten vloer te plaatsen zoals vloerverwarming. Het is zelfs mogelijk om een stofzuigsysteem te integreren in je vloer. Een eiken vloer is ook makkelijk schoon te houden, waardoor de vloer ook nog hygiënisch is. Wij hopen je te hebben overtuigd om een massief eiken vloer te nemen.