Een schutting als omheining van je tuin

schutting

Met een schutting creëer je de perfecte omheining voor je tuin. Nederlanders genieten erg van hun privacy en een schutting draagt daaraan bij. Je hebt natuurlijk niet voor niets je eigen stukje grond en daar wil je van kunnen genieten. Met een schutting garandeer je je eigen privacy en voorkom je bovendien een hoop overlast.

Een omheining tegen overlast
Overlast door geluid is één van de meest voorkomende klachten in Nederland. Vooral in steden is de overlast door geluid een groot probleem waar veel mensen wat aan proberen te doen. Wegen worden bijvoorbeeld gelegd met een geluiddempend soort asfalt. Desondanks blijft de overlast door het lawaai van verkeer een ergernis voor veel mensen. Met een goede schutting kun je een groot gedeelte van het geluid van buitenaf tegengaan. Op die manier kun je weer ongestoord genieten van je eigen stukje tuin. De wind in Nederland wil ook weleens roet in het eten gooien. Parasols, servies en plantenpotten worden bij een stevige bries zo omver geblazen. Bovendien zit je natuurlijk niet echt lekker in je tuin als er een harde wind waait. Een stevige schutting plaatsen biedt dan ook uitkomst. De wind blijft buiten je tuin zodat jij rustig kan genieten.

Beveiliging tegen ongewenste bezoekers
Een schutting is perfect als eerste drempel tegen mensen die bij je binnen willen dringen. Inbrekers kijken vaak eerst rond wat er allemaal voor mooie spullen in huis staan voor ze proberen om in te breken. Daarnaast kunnen ervaren dieven vaak snel ontdekken waar de zwakke plekken in het huis zijn om binnen te komen. Met een schutting blokkeer je hun zicht en daardoor kunnen ze niet zien wat je allemaal in huis hebt. Bovendien bescherm je spullen die in je eigen huis staan. Tegenwoordig zie je steeds meer dure spullen in de tuin waar dieven het op gemunt hebben.