Goede kwaliteit pannen

goede pannen

Bent u op zoek naar een set goede pannen? Pannen heb je in vele soorten en maten maar heel veel pannen die je in allerlei supermarkten kopen kunt, belanden vaak na een of twee jaar al in de vuilnisbak. Handvatten laten los, ze bakken aan omdat de beschermlaag is uitgeput, of ze trekken krom. Goedkoop is duurkoop is hier van toepassing.

Voordelen van goede pannen

Van een mooie pan die vele jaren meegaat, heb je veel plezier in je keuken. Ze zijn vaak mooi om te zien en zijn van sterk materiaal gemaakt. Bijvoorbeeld van roestvrijstalen onderdelen. Afhankelijk van welke energiebron je gebruikt, gas of elektra, maak je de keus voor de meest geschikte pannen. Voordat je een pan koopt, is het belangrijk dat je kijkt of de pan geschikt is voor gas, elektra en inductie. Ook de gietijzeren braadpan is weer helemaal terug. Ideaal om vlees te braden en met een optimale verdeling van warmte. Deze pannen zijn zwaar en staan ook nog eens prachtig in de keuken. Hou je pasta? Met een goede pastapan vis je de gare pasta zo uit het kokendhete water met de pasta-inzet pan, dus zonder dat je water hoeft af te gieten. Een aspergepan werkt precies zo, alleen zijn deze pannen hoger.

Energiebesparing met een snelkookpan

Een snelkookpan is een mooie uitvinding. Door het systeem is je maaltijd veel sneller gaar en daardoor bespaar je ook nog eens op je energierekening. Er zijn snelkookpannen die geschikt zijn voor koken op gas maar ook voor inductie. Grote snelkookpannen zijn geschikt om te koken voor meer personen, de kleinere modellen zijn geschikt voor een klein gezin.

Inductiepannen kopen

Goed inductiepannen gaan jaren mee. Ze zijn geschikt om te koken op inductie en hebben geschikte koudegrepen. Met een bodem die geschikt is om te koken voor inductie is er ene goede warmteverdeling. Kwaliteitspannen blijven mooi. Inductiepannen met een cookstar bodem hebben een aluminium kern voor perfecte verdeling van de hitte.

Wokpan of hapjespan

Wolkpannen en hapjespannen zijn voor een habbekrats verkrijgbaar bij veel cadeautjeswinkels, maar de kwaliteit is bij goedkope pannen ronduit slecht. Bij goedkope pannen laten handvatten snel los of de bodem bakt na korte tijd al aan. Kwaliteitspannen koken lekker en veilig. Kwaliteitspannen zijn ook heel geschikt om cadeau te geven aan iedereen die graag kookt en van een mooie keuken houdt.