Een stompe deur wordt vaak gekozen omdat deze strak oogt. De deur valt mooi tussen de deurkozijnen in en springt niet uit ten opzichte van de muur. Het gebeurt dat je deur niet de standaardmaten heeft. Daarom is een stompe deur op maat helemaal geen overbodige luxe. Of het nu gaat om een deur in hout, in metaal of in glas, je deur moet mooi passen in je kamer om een stijlvol interieur te creëren. 

Waarom kiezen voor een stompe deur?

In tegenstelling tot een opdekdeur zit een stompe deur volledig tussen de kozijnen ingepast. In moderne woningen worden daarbij heel smalle of zelfs geen deurkozijnen op de muur rondom de deur voorzien. Zo krijg je een heel strakke look. De deur verdwijnt als het ware in je muur. Maar ook bij klassieke, landelijke of vintage woningen worden stompe deuren vaak gekozen. Velen beweren dat een stompe deur een ietwat luxueuzere uitstraling heeft dan een opdekdeur. Maar dat is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak. 

Een stompe deur op maat

In oudere huizen komt het soms voor dat de deurgaten andere meten hebben dan de huidige standaardmaten. Ze zijn soms lager of breder dan de gangbare deuren. Een stompe deur op maat maken is dan de enige oplossing. Bij een stompe deur is het heel belangrijk dat de deur perfect past. Met een opdekdeur kun je eventuele kieren of niet al te rechte muren camoufleren. Het opdek-latje verbergt heel wat. Bij een stompe deur is dit helemaal niet het geval. Hier moet de deur perfect aansluiten tegen het kozijn. Laat je daarom goed adviseren door een professioneel deurenproducent. Tenzij je zelf heel handig bent, laat je ze best ook installeren door iemand die zijn vak kent. 

Grote deuren zijn in

Onze woningen worden alsmaar groter. Deuren met afmetingen die groter zijn dan de standaard afmetingen zijn daarom ook heel erg in. Denk bijvoorbeeld aan een hoge en brede gang. Hier oogt een ‘gewone’ deur nogal klein en komt ze niet volledig tot haar recht. Een grotere deur is hier aangewezen. Of denk aan oude herenhuizen en ruime loftwoningen. Ook hier is het heel stijlvol om hoge en brede deuren te plaatsen. 

Een deur voor elk budget

Op maat gemaakte deuren hoeven niet altijd duur te zijn. Als je wat rondkijkt en prijzen vergelijkt, merk je gauw dat er ook binnen jouw budget op maat gemaakte stompe deuren te verkrijgen zijn. Er zijn namelijk heel wat keuzemogelijkheden. Kies je voor een volledig gesloten deur of ga je voor een deur met een glaspartij? Of ga je voor een volledig glazen deur? Kies je voor metaal, hout, kunststof of mdf? En welk deurbeslag kies je? Dit zijn allemaal elementen die je prijs gaan bepalen. Overweeg, vergelijk en vraag advies. Zo kies jij de perfecte stompe deur op maat voor jouw woning.

Over de auteur