Stijlvolle hondenkussens in jouw interieur

hondenkussens

Niet alleen jouw meubels, vloer en muren kunnen stijlvol worden aangepakt. Wist je dat je voor je huisdier ook allerlei stijlvolle producten kunt kopen?

Een stijlvolle kussen

Je hond heeft in huis zijn vaste rustplek en daar komt niets tussen. Maar jij kunt wel een mooie aankleding geven met een prachtige, stoere hondenkussen. Wanneer je in dierenzaken op zoek gaat naar hondenkussens vind je niet meer de standaard grauwe kussens, maar er is vaak een flinke keuze in designs en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld een stoere vintage kussen kopen die perfect past in jouw vintage inrichting. Of kies voor kussens met diverse geometrische patronen wanneer jouw huis een modern interieur heeft.

Vormen

Let bij een nieuwe design wel op welk materiaal is gebruikt en wat de vorm is. Vooral wanneer het kussen buiten komt te liggen is het belangrijk om te kijken naar de weerbestendigheid van het kussen. Meestal vind je kunstleren, synthetische en pluche kussens te koop. Als het kussen in een mand komt te liggen, is het belangrijk om eerst goed de maten op te meten. Je wilt niet dat het kussen er half overheen komt te hangen, wat geen gezicht is.

Onderhoud

Met de diverse materialen waarvan hondenkussens gemaakt zijn, is het onderhoud per soort verschillend. Een kussen van kunstleer zal minder snel vlekken krijgen, maar zal na verloop van tijd wel scheurtjes kunnen vertonen als het uitdroogt, waarbij een pluche/synthetische variant juiste weer duurzamer is. Bij de duurdere kussens zie je vaak dat deze gebruik maken van een speciale vuilafstotende laag, waardoor onderhoud minder vaak nodig is. Soms is het schoonmaken van een hondenkussen met een vochtige doek voldoende, bij grovere vlekken moet mogelijk de wasmachine ingezet worden.

Hondenmand

Combineer het nieuwe hondenkussen met een even stoere hondenmand waar de hond lekker in kan liggen. Waar je vroeger de kunststoffen varianten had, kan je nu kiezen uit een lekker bankje, een rieten mand of zelfs een half olievat! Er is op het gebied van design voor honden erg veel te vinden. Haal daarbij liever een mand die wat groter is zodat je hond genoeg ruimte heeft om lekker languit te liggen.