Waarom je multiplex moet gebruiken in je interieur

multiplex platen

Waar multiplex vroeger vooral gebruikt werd op onzichtbare plekken, zien we het tegenwoordig steeds vaker gebruikt worden in interieurs. Niet gek, want het hout, dat bestaat uit verschillende lagen die verlijmd, en tegen elkaar geperst worden, ziet er esthetisch erg mooi uit en past bijzonder goed in een modern interieur. Het is daarnaast ook een plaatmateriaal wat relatief goedkoop is. Er is tegenwoordig zelfs speciaal bewerkt multiplex verkrijgbaar dat te gebruiken is in de badkamer. Hieronder verschillende ideeën voor het gebruik van multiplex in je huis.

Multiplex in de badkamer

Zoals gezegd bestaat er tegenwoordig waterbestendig multiplex, dat je dus voor gebruik in de badkamer kunt gebruiken in de vorm van bijvoorbeeld een ombouw of kastjes.

Aangezien een badkamer ook vaak wat warmte gebruiken, omdat die ruimte over het algemeen wit is, kan multiplex die warmte brengen.

Multiplex in de woonkamer

Ook zie je multiplex steeds vaker in de woonkamer terug. Je kunt er namelijk goed mee werken, waardoor het makkelijk is om er bijvoorbeeld een boekenkast van te maken. Op internet kun je daarnaast een hoop voorbeelden vinden van loungehoeken die gemaakt zijn van multiplex. Online zijn hier een hoop instructievideo’s van te vinden, waardoor je niet eens meer heel handig hoeft te zijn om dit te kunnen. De hoek kan daarna naar eigen smaak worden ingericht met kussens of matrasjes.

Multiplex in de gang

In de gang kun je multiplex ook goed gebruiken voor bijvoorbeeld de trap, een item wat normaal erg duur is. Een hele ruimte met deze soort hout bekleden is misschien wat veel, maar als je bijvoorbeeld een deel van een muur, of het plafond, hier mee bekleed, kun je de ruimte mooi breken.

Multiplex in de keuken

Ook in de keuken kun je subtiel gebruik maken van multiplex? Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten kookeiland, of multiplex kastjes in een verder overwegend witte keuken. Niet alleen breekt het de witte wanden, maar het zorgt ook voor wat warmte.

Multiplex in de slaapkamer

Multiplex is ook ideaal voor in de slaapkamer. Vooral door, alweer, de warme uitstraling.  In een slaapkamer kun je eigenlijk zo wild gaan als je wil met multiplex, zolang je maar niet het gevoel krijgt dat je op een bouwplaats slaapt. Wissel dus bijvoorbeeld een multiplex bed, kast of nachtkastjes af met andere meubeltjes en leuke accessoires.