U overweegt een gashaard aan te schaffen. Misschien omdat u het sfeervol vindt om ’s avonds warm en knus bij de haard te zitten, omdat u kiest voor gemak of vanwege de combinatie van sfeer en gemak. Bij de aankoop van een gaskachel zijn er aantal zaken die u in overweging moet nemen.

Schoon stoken

Zoals het woord het al zegt werkt een gashaard op gas. Het voordeel hiervan is dat u geen voorraad hout hoeft aan te leggen. U heeft dus geen houtsplinters en ander afval van stookhout in huis. De gashaard hoeft u na gebruik dus ook niet leeg en schoon te maken. Daardoor houdt u uw huis schoon en komen er tijdens het stoken bovendien ook geen rook en geurtjes vrij. Hoewel u niet stookt met echt hout, zijn de vlammen bij een gaskachel wel echt, wat de gezellige sfeer geeft waarnaar u op zoek bent.

Gemakkelijk en veilig

Veel gashaarden zijn te bedienen met een afstandsbediening, waardoor u vanuit uw luie stoel eenvoudig warmte en sfeer in uw huis kunt creëren. Bovendien heeft u voor een gashaard geen rookkanaal nodig. Naast gemak is een gaskachel ook zeer veilig. Wanneer de waakvlam uitgaat,  stopt de gastoevoer naar uw haard ook direct. Een geruststellend idee.  

gashaarden

Afgeven van warmte

Een gashaard geeft uiteraard warmte af. Hoeveel warmte dat is hangt af van onder andere de grootte van de ruimte die u wil verwarmen. Het is daarom belangrijk om voor aanschaf van uw gashaard goed uit te rekenen hoe groot het vermogen van de haard moet zijn. Zo kunt u optimaal genieten van de sfeer en het gemak dat een gashaard biedt.

Over de auteur