De stevige gietvloer variant

gietvloer

Er worden al jarenlang epoxyvloeren gebruikt alleen de laatste jaren zijn deze pas populair geworden voor woningen. Meestal werd hier nog een traditionele vloer voor gebruikt of een gewone gietvloer. De epoxyvloeren weren voorheen nog vooral populair voor industriële toepassingen en dat heeft natuurlijk een reden. De samenstelling van de vloeren is er een grote reden van de stevigheid. Door het gebruik van meerdere lagen ontstaat er een zeer sterke vloer die tegen vrijwel alle belasting kan.

De verschillende gietvloer varianten

Er zijn wel tientallen verschillende varianten van de gietvloer maar er steken een paar hoofdsoorten bovenuit. Je hebt de gewone gietvloer, de iets dunnere vloercoating en de iets dikke epoxyvloer. Een vloercoating is voornamelijk geschikt voor woningen en de dikkere vloeren zijn juist meer geschikt voor bedrijfspanden.

De samenstelling van epoxyvloeren

Zoals genoemd is het de samenstelling van de vloer die er voor zorgt dat hij zo stevig wordt. Er worden meerdere lagen epoxyhard gebruikt die aan elkaar gaan hechten. Na het aanbrengen is het even wachten en de vloeren worden vanzelf keihard.

Ideaal voor industriële toepassingen

Door het feit dat dat er meerdere lagen gebruikt worden is de vloer bestand tegen zware belasting. Denk hierbij aan zware voertuigen of machines die op de vloer komen. Er ontstaan geen duiken en zelfs de afwerking van uw vloer blijft goed. De industriële toepassingen waar een epoxyvloer voor komt zijn bijvoorbeeld magazijnen, showrooms, parkeergarages en winkels.

Kies een gietvloer voor uw bedrijf

De epoxyvloer is een sterkere variant van de gietvloer. Dit type vloeren wordt al jaren toegepast in woningen maar vooral bij bedrijven. Bij kantoorgebouwen en andere bedrijfspanden is het een slimme investering omdat de vloeren jarenlang mee gaan.