Een vloerkleed over uw vloer

vloerkleed

Steeds vaker wordt er gekozen om ook een vloerkleed aan het interieur toe te voegen. Dit is niet alleen prachtig ter decoratie. Een kleed is ook heerlijk om met uw voeten overheen te lopen en dat kan uw vloer ook beter geschikt voor kinderen maken. Wacht niet langer en maak uw vloer helemaal af met een prachtig vloerkleed.

Waarom een vloerkleed?

Zoals genoemd is wordt een vloerkleed voornamelijk gekozen om een extra tint aan het interieur toe te voegen. Een andere reden is dat de vloer heel erg koud is, een kleed er overheen leggen zorgt er voor dat u er gewoon met bloten voeten overheen kunt lopen.

Perfect voor kinderen

Ook als u kinderen heeft kan een vloerkleed uitkomst bieden. Steeds vaker wordt er ook een gegoten vloer gekozen. Gietvloeren zijn populair omdat deze erg stevig zijn en daardoor tientallen jaren mee gaan. Voor kinderen is het echter minder fijn omdat het nogal pijn doet als je op de vloer valt, met een kleed is dit probleem opgelost.

Combineren met een gietvloer

Steeds vaker wordt er tegenwoordig gekozen voor een gietvloer in de woonkamer. Deze vloeren zijn erg stevig en dat is een groot voordeel omdat er niet vaak een vloer vervangen hoeft te worden. Een goede gietvloer kan wel een leven lang mee gaan. Voor kinderen is deze vloer echter soms minder interessant. Kleine kinderen kunnen namelijk nog wel eens vallen en dan is zo een harde vloer natuurlijk niet heel handig. Een vloerkleed maakt de vloer weer iets zachter en daardoor is het een perfecte oplossing.

Verschillende varianten

Omdat er veel verschillende varianten vloerkleden zijn is het verstandig om eerst online wat informatie op te zoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld laagpolige en hoogpolige vloerkleden, dit zegt iets over de dikte van de stoffen.