Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een terrasoverkapping?

terrasoverkapping

De laatste jaren is een terrasoverkapping in veel Nederlandse tuinen te zien. Het zorgt niet alleen voor extra schaduw in je tuin, maar biedt nog veel meer voordelen. De terrasoverkapping is verkrijgbaar in veel varianten waardoor er altijd een overkapping is die past bij je woning en je tuin.

Voordelen van een terrasoverkapping

Naast een schaduwplek in je tuin, biedt een terrasoverkapping ook een beschutte plek als het minder zonnig is. Zo kan je een groot deel van het jaar buiten zitten. Je creëert dus eigenlijk een tweede huiskamer in je tuin. Naast een tweede woonkamer kan je je overkapping ook gebruiken als werkplek of om tuingereedschap op te bergen of potplanten te laten overwinteren. Ook je tuinmeubels vinden in de winter een prima plek onder de overkapping. Je plaatst je veranda aan het huis als een verlengstuk van je woning of op een vrijstaande plek in de tuin. Door te kiezen voor een glazen dak of een dak van polycarbonaat geniet je optimaal van het daglicht.

Maak je terrasoverkapping af met accessoires

Afhankelijk van de functie van je overkapping breid je je overkapping uit met terrasoverkapping accessoires. Om te zorgen dat het ook in de winter aangenaam toeven is onder de overkapping plaats je zijwanden. Glazen schuifwanden zorgen ervoor dat het uitzicht over je tuin wel behouden blijft. Wil je ’s avonds een boek kunnen lezen onder je overkapping maak dan gebruik van ledverlichting. Ledspots werk je netjes weg in de balken van je overkapping. Rust je overkapping verder uit met terrasverwarming of een gezellige openhaard. Wil je je overkapping voorzien van zonwering? Kies voor een speciale verandazonwering op maat.

Styling van je terrasoverkapping

Naast de terrasoverkapping accessoires maak je je overkapping helemaal af door deze te stijlen in jouw smaak. Wil je een verlenging van je woonkamer, kies dan voor dezelfde stijl als in je woning. Ga je juist voor een complete andere stijl? Denk dan eens aan de stijl die past bij jouw favoriete vakantieland. Zo kan je met een terrasoverkapping alle kanten op.