Het is belangrijk om op voorhand duidelijk te zijn of de schaar juist is voor de juiste werkzaamheden.

Hoe groot is uw tuin?

Als deze beslissing eenmaal is genomen, moet u overwegen hoe vaak u de snoeischaar nodig heeft. Als u een grote tuin heeft, moet u zich richten op kwaliteit en gebruik maken van scharen van hoogwaardige materialen zoals de snoeischaar. Deze zijn voorzien van een glasvezelversterkte kunststof coating, zodat ze zware lasten aankunnen.

Heeft u veel struiken of wilt u bomen hakken?

Als u veel struiken en goed bereikbare hagen heeft, is het aan te raden om een standaard snoeischaar te gebruiken. Maar als u de ‘Porsche’ onder de scharen wilt hebben, moet u zeker kiezen voor een hoogwaardige Fiskars snoeischaar.

Telescopische snoeischaren kunnen nuttig zijn bij het snoeien van bomen en het knippen op hoogte. Deze zijn eenvoudig te telescopen en u kunt de lengte van de handgreep aanpassen aan uw werkbehoeften. Zo hoeft u niet te wankelen op de ladder en hoeft u niet te werken. De beste manier is met een Fiskars snoeigiraffe. Met deze beste takkenschaar kunt u takken tot 6 meter hoog bereiken zonder dat u een wiebelende ladder hoeft te beklimmen.

Onze tip:

Welke scharen zijn geschikt voor zeer hoge bomen?

Heeft u zeer hoge bomen in uw tuin die moeilijk te bereiken zijn met een ladder? Ook hier is er een passende oplossing. In plaats van de klassieke snoeischaar is een Fiskars snoeigiraffe altijd aan te raden voor hoge bomen. Dit type snoeischaar is bijzonder snel en gemakkelijk te gebruiken, omdat u geen ladder nodig heeft!

Door het telescopische mechanisme kunt u de scharen eenvoudig op de juiste hoogte instellen. U kunt werken op hoogtes tot 10 meter zonder te hoeven schudden in de boomtop.

Het knippen is dan zeer eenvoudig met behulp van een trekkoord dat de messen van de snoeischaar samentrekt. De tak valt dan gewoon naar beneden en u kunt hem gemakkelijk demonteren. Een ander voordeel: u kunt ook een zaag aan de telescoopsteel bevestigen en zeer dikke takken doorsnijden.

Wat is de juiste schaar voor struiken?

Als u, naast de takken, de vorm van uw struiken met een schaar wilt vormgeven, moet u zeker een struikschaar kopen als aanvulling. Met een struikschaar kunt u de struiken op elk gewenst moment vormgeven. Deze schaar is met name geschikt voor buxus, tufsteen en andere dichte struiken. Fiskars biedt ook verschillende modellen snoeischaren aan die dankzij hun duurzame messen een goede snede geven.

Dankzij de lange messen snijdt u niet elke tak afzonderlijk, maar vormt u een oppervlak en houdt u kleine takken en bladeren in goede conditie.

Waar heb ik een takkenschaar voor nodig?

Takkenschaar zijn vooral handig als u dikkere takken precies wilt knippen. Het geïntegreerde tandwiel verhoogt het vermogen en u kunt zelfs gemakkelijk door dikke takken snijden.

Als u weinig vermogen heeft, moet u zeker kiezen voor een versnellingsbak, want die maakt het knippen veel gemakkelijker. De versnelling verhoogt het vermogen en u kunt gemakkelijk door dikke takken snijden – zonder veel moeite. De Fiskars heggenschaar heeft een zeer goede, hoogwaardige uitrusting die lang meegaat en een perfecte ondersteuning biedt bij het knippen van takken.

Over de auteur