Of het nu gaat om kleine reparaties of de montage van meubels – elke doe-het-zelver heeft een basisset gereedschap nodig om goed uitgerust te zijn. Wij vertellen u wat u zeker in uw gereedschapskist moet hebben.  

De nieuwe foto moet aan de muur worden opgehangen, de gevallen stang van het douchegordijn moet weer worden gemonteerd en de schroeven van de kast moeten worden aangedraaid – maar daar hoef je geen ambachtsman voor te bellen! We zullen u vertellen welk gereedschap u hier zeker voor nodig heeft. 

U zou deze hulpmiddelen in uw huis moeten hebben

Net als in veel andere situaties in het leven is de basisuitrusting in de gereedschapskist de ‘be-all’ en ‘end-all’. Wat is immers het nut van deze geweldige nieuwe zaag met veel extra functies als je geen schuurpapier hebt om de gezaagde randen glad te strijken?

Voor een bevredigend resultaat is een bepaalde basis nodig. 

Goedkoop is niet altijd beter

Minder is meer – dat heb je waarschijnlijk al vaak gehoord. Maar als het om gereedschap gaat, kan het zelfs je fysieke gezondheid beschermen. Er bestaat immers een risico op letsel met goedkoop en slecht gefabriceerd gereedschap, vooral als dit elektronisch wordt bediend.

  • Schroevendraaiers
  • Accuboor of kleine schroefmachine.
  • Klauwhamer
  • Tangenset
  • Schuurpapier
  • Waterpas
  • Rolmaat / duimstok / meetlint
  • All-round zaag

Daarom is het beter om minder gereedschap te kopen, maar wel kwalitatief hoogwaardig gereedschap dat lang meegaat en echt werkt. U kunt dergelijke hulpmiddelen vinden in speciaalzaken of in onlinewinkels die gespecialiseerd zijn in technologie. Bekijk hier de best verkochte elektrische gereedschap

Optimale opslag van gereedschap

Niet alle gereedschapskisten zijn hetzelfde. Het moet voldoende ruimte bieden om het meest gangbare gereedschap vast te houden, maar ook zo stabiel mogelijk zijn – het moet immers ondanks zijn zware gewicht lange tijd intact blijven.

De betere keuze is dus voor metalen gereedschapskisten, die zwaarder maar duurzamer zijn. Bij plastic gereedschapskisten daarentegen verdampen de weekmakers na verloop van tijd, waardoor de sluitingen vaak breken.

Over de auteur