Hoe krijg je de financiering voor de verbouwing bij elkaar?

Heb je het plan opgevat om thuis te gaan verbouwen, dan staat je vaak een tijdrovend maar zeker ook een duur project te wachten. Een verbouwing kan al snel flink in de kosten gaan lopen. Zeker als je een douchekamer gaat verbouwen, een dakkapel wilt plaatsen of van plan bent om de keuken flink onder handen te nemen. Niet iedereen heeft het geld voor dit soort bouwprojecten, renovaties en klussen direct bij de hand. Hoe kun je op een slimme manier de financiering van de geplande verbouwing rond krijgen? Hieronder staan diverse mogelijkheden om jouw bouwklus gefinancierd te krijgen.

Een voordelige lening afsluiten

Een van de snelste manieren om voldoende geld voor een verbouwing te krijgen, is het afsluiten van een lening, zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De voorwaarden die kredietverstrekkers hanteren, de rentepercentages, looptijd en garanties kunnen per aanbieder nogal uiteenlopen. De beschikbare leningen vergelijken via een betrouwbare online tool is daarom erg belangrijk, om zo de voor jou beste lening te kunnen afsluiten.

De hypotheek verhogen

Veel mensen kiezen ervoor om hun hypotheek te verhogen om een verbouwing te kunnen bekostigen. Aangezien de hypotheekrentes op dit moment laag zijn, kan een (aanvullende) hypotheek afsluiten een slimme manier zijn om snel aan duizenden euro’s te komen voor het verbouwen.

Spaargeld gebruiken

De meest voordelige manier om een verbouwing te bekostigen, is door eigen spaargeld te gebruiken. Spaargeld op de bank zetten is sowieso niet interessant vanwege de actuele lage rentes. Dus kun je (een deel van je) spaargeld missen? Investeer dan in een verbouwing. Extra voordelig hierbij is natuurlijk dat jouw woning na de verbouwing direct flink meer waard is. Je hebt het geïnvesteerde geld dus snel weer terugverdiend!

Leen geld via bekenden, zoals familie of vrienden

Geld lenen bij bekenden is weer een andere manier om aan geld te komen voor een renovatieproject, aanbouw, nieuw keuken of andersoortige verbouwing. Een groot pluspunt hiervan is dat bekenden die tijdelijk wel wat geld kunnen missen, doorgaans geen of slechts een lage rente rekenen over het geleende bedrag. Lenen van familie of vrienden is dan meestal ook voordeliger dan een persoonlijke lening of een kredietlening af te sluiten.

Profiteer van subsidies

Als jouw bouwklus of project leidt tot een aanzienlijke milieubesparing, kun je aansprak maken op subsidies. Kies bijvoorbeeld voor een dakkapel met zonnepanelen. Of laat een dakrenovatie vergezeld gaan van het aanbrengen van dakisolatie. Zo kun je al snel flink wat besparen!