Dit is waarom het belangrijk is om kamerplanten in huis te hebben

Wil je extra sfeer toevoegen aan je woonkamer, zet dan kamerplanten neer. Ook voor wie zich eenzaam voelt is dit een goed idee, want uit onderzoek blijkt dat planten je een minder eenzaam gevoel bezorgen. Je doet het dus niet alleen voor de gezelligheid, maar eveneens voor je gezondheid. 

Positief voor geest

In Manchester is een huisarts die planten voorschrijft als medicijn. Hij is van mening dat het verzorgen van planten heel goed is voor je mentale gezondheid. De huisarts zegt dat het niet alleen helpt bij eenzaamheid, maar ook als je last hebt van depressiviteit of andere angsten. De patiënten zelf voelen zich meer ontspannen. Met name degen die zelf geen huisdier hebben of een tuin waarin ze kunnen werken. Ze ervaren minder stress en voelen zich relaxter, zelfs wanneer de schoudertas ingepakt moet worden voor het werk. Ze laten zich niet meer opjagen. 

Irritaties

Of het gezond is voor je fysieke gezondheid is niet bekend. Sommige onderzoeken stellen dat het koolstofdioxide gehalte in je huis daalt en de luchtvochtigheid verhoogt. Andere onderzoeken komen met de conclusie dat dit weinig effect heeft op gezondheid. Toch worden kamerplanten wel vaak ingezet bij mensen die problemen hebben met de luchtvochtigheid. Vooral degenen die hoofpijn en geïrriteerde ogen hebben. Het kan helpen om planten toe te voegen aan je woonkamer. Let er wel op wat voor soort je koopt. Het schijnt dat krulvaren, de goudpalm en graslelie het beste werken. 

Voldoening

Het verzorgen van de planten geeft je een doel. Het is namelijk de bedoeling om de planten in leven te houden. Door hier meer bezig te zijn en te zien dat de plant het goed doet geeft je veel voldoening. Nog iets anders is dat je buiten naar binnenhaalt. Een wandeling in de natuur doet ook altijd veel wonderen. Het idee dat de natuur ook binnen is maakt je gelukkig. Met name in een strak interieur, dus niet zo’n woonkamer waarbij je struikelt over een crossbody tas of een rondslingerende handtas , krijg je door de kamerplanten een huislijkere sfeer. 

Beter slapen

Door schone lucht in te ademen slaap je ’s nachts beter. Bovendien heeft de kleur groen in je slaapkamer effect op de sfeer in je slaapkamer. Die wordt meer ontspannen. Groen is namelijk een rustgevende kleur. Vandaar dat de muren in het ziekenhuis vaak groen zijn. Kies je er bovendien voor om tevens lavendel in je slaapkamer neer te zetten dan ruikt het bovendien heerlijk.