Zo creëer je het perfecte thuiskantoor

Bijna iedereen werkt dankzij de Corona-crisis momenteel vanuit huis. Om te zorgen dat we de komende weken net zo goed kunnen blijven werken als we normaal op kantoor zouden doen, is een goed thuiskantoor creëren noodzakelijk. Zorg dat je geen rugpijn krijgt, gemotiveerd blijft en alle werkzaamheden goed kan uitvoeren, bijvoorbeeld met behulp van een goede bureaustoel en de juiste verlichting. Lees verder om te ontdekken hoe je het perfecte thuiskantoor creëert.

  1. Maak je bureau thuiswerk-proof

Een van de belangrijkste onderdelen van een (thuis)kantoor is natuurlijk het bureau waar je aan werkt. Om aan het eind van de dag de laptop niet af te hoeven sluiten met rugpijn is een goede werkplek creëren noodzakelijk. Ten eerste is het belangrijk om met een los toetsenbord en een losse muis te werken, ook als je een laptop hebt en geen vaste computer. Verder is ook de schermhoogte van belang, want van te erg naar boven of naar beneden kijken kun je nekpijn krijgen. Zorg dat je dat je naar bovenrand van je laptop kijkt, dan is de hoogte precies goed. Zorg bovendien dat je 50 tot 70 cm van je beeldscherm verwijderd zit. Stel je bureaustoel tot slot zo in dat je je benen en armen in een hoek van 90 graden kunt houden. Door met een rechte rug te zitten voorkom je namelijk ook rugpijn.

  1. Een overzichtelijke werkplek

Een rommelige werkplek betekent een rommelig hoofd. Door de werkplek opgeruimd te houden behoud je de hele dag het overzicht. Gebruik mappen, postbakjes en kastjes om alle materialen die je gedurende de dag nodig hebt in op te bergen, zodat de werkplek vrij blijft van rommel. Houd verder ook werktijden overzichtelijk en neem op hetzelfde tijdstip pauze als je zou doen op kantoor. 

  1. Ga voor de beste verlichting

Een van de belangrijkste dingen in een thuiskantoor is de verlichting. Slechte verlichting kan ervoor zorgen dat je je minder gemotiveerd, gefocust en geconcentreerd voelt en dat je prestaties achteruitgaan. Heb je weinig daglicht in je kantoor? Dan kun je het beste gaan voor led verlichting. Led lampen verspreiden namelijk een grote hoeveelheid licht en hebben een hoge lichtintensiteit. Dit soort verlichting is dan ook bevorderlijk voor de concentratie. Wanneer een lamp namelijk een lage lichtintensiteit heeft, stimuleert deze de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Dit hormoon geeft seintjes aan de hersenen dat het tijd is om te rusten, waardoor je moe wordt. Wil je dus zorgen dat je de hele dag geconcentreerd blijft? Ga dan voor led lampen, liefst in een koude kleurtemperatuur. Koud licht bootst daglicht namelijk het meeste na en is dus het beste voor de werkmotivatie. 

Is het thuiswerken je in deze periode goed bevallen en wil je dit vaker gaan doen? Overweeg dan om led panelen op te hangen. Deze verspreiden een extra grote hoeveelheid licht en zijn perfect voor kantoorruimtes. Vooral in strakke kantoren staan led panelen bovendien zeer goed. Vooral de kleinere led panelen 30×30 en 30×60 led panelen zijn geschikt voor een kantoor aan huis. Met led panelen worden bovendien geen schaduwen verspreid over je beeldscherm, waardoor je niet gestoord wordt in je werkzaamheden. 

In een perfect thuiskantoor houd je dus rekening met de verlichting, de ergonomie van de werkplek en de netheid. Zo kun je thuis het meeste werk verzetten en de blijft werken ook tijdens de Corona-crisis prettig.