Voorkom inbraak via de garagedeur

garagedeur

Woninginbraken zijn helaas nog steeds aan de orde van de dag. Daarom worden er steeds meer én nieuwe maatregelen genomen om dit ongewenste bezoek te voorkomen. Waar veel mensen echter aan voorbijgaan, is dat de ongenode gasten zich niet zelden via de garagedeur toegang tot de woning verschaffen. Die optie wordt vaak vergeten, maar ook dat is echter prima te voorkomen. Bovendien vergeten mensen vaak de garage te beveiligen, ondanks het feit dat juist daar waardevolle spullen zijn opgeslagen.

Planten

Onontbeerlijk is in de eerste plaats dat er vrij zicht is rond de garagedeur. Planten, boompjes en struiken staan weliswaar mooi, ze ontnemen ook het zicht op de garagedeur. En dus kan het inbrekersgilde achter de planten en struiken ongezien hun gang gaan. Wat zeker ook helpt, is buitenverlichting uitgerust met (beweging)sensoren. Belangrijk daarbij is ook dat de lamp niet op eenvoudige wijze buiten werking gesteld kan worden. Scherm de verlichting dus wel goed af.

Keurmerk

Dieven zijn ook niet echt gesteld op extra sloten, zeker niet op sloten die voorzien zijn van een keurmerk. Daarnaast is het raadzaam altijd voor ondoorzichtige ramen te zorgen in je garagedeur. Heb je een raam in je garagedeur, scherm die dus af. Doe je dat niet dan word je garage een soort van showroom voor de dieven.

Sticker

Wat ook wil helpen is aangeven dat er een alarm aanwezig is, ondanks het feit dat dit misschien niet zo is. De bekende stickers met de waarschuwing dat er sprake is van videobewaking zijn overal verkrijgbaar en schrikken dieven toch af. Veel beter is natuurlijk om daadwerkelijk een alarminstallatie aan te schaffen, al hangt daar vaak wel een behoorlijk prijskaartje aan.

Kortom; je kunt zelf al heel veel doen om het voor inbrekers veel minder aantrekkelijk te maken een bezoek te brengen. Geen zicht ontnemende planten en struiken voor de garagedeur, goede verlichting, een alarmsticker en een afgeschermd raam: het schrikt inbrekers echt af. Maatregelen die relatief simpel genomen kunnen worden, maar zeker wél het gewenste effect sorteren.