Verkopen van inboedel: hoe pak je dat aan?

Bij een woningontruiming worden alle spullen uit je woning gehaald. Deze spullen worden ook wel de inboedel genoemd. Wanneer je zelf niks meer aan deze spullen hebt, kun je er voor kiezen deze te verkopen. Maar hoe pak je dat aan?  

Online verkopen van inboedel

Misschien verhuis je wel naar het buitenland en past jouw nieuwe bank niet in je ruimbagage, of verhuis je van een groot huis naar een klein appartement en gaat die mooie keukentafel nooit passen! In dit geval kun je er voor kiezen jouw spullen te verkopen. Één manier waarop je dat kunt doen is door ze online te verkopen. Hierbij is Marktplaats één van de populairste manieren waarop je dit kunt aanpakken. Maar je kunt ook een oproep doen op facebook of instagram of iemand nog belang heeft bij een splinternieuwe boekenkast. Wees hierbij wel op je hoede voor oplichters! 

Laten opkopen door ontruimingsbedrijf 

Wanneer je jouw woning laat ontruimen door een ontruimingsbedrijf zijn er nog een aantal andere dingen die ze voor jouw kunnen betekenen. En dan gaat het niet alleen om het schoonmaken van je woning, of het laten maken van die scheur je tapijt. Ze kunnen namelijk ook jouw inboedel opkopen.
Het is belangrijk dat je van tevoren kijkt naar wat je wilt verkopen en wat hiervan de waarde is. Zo weet je zeker dat je ook krijgt van je verdiend. 

Vervolgens kan het bedrijf kijken naar deze spullen en een bod maken. Het voordeel hiervan is dat je zelf niet urenlang met iemand hoeft te chatten over wanneer hij of zij de bank op komt halen. De spullen kunnen namelijk tegelijk met de ontruiming worden mee genomen. Wat het bedrijf er dan verder mee doet, is aan hen. 

Doneren 

Weet je dat jouw spullen niks, of bijna niks, meer waard zijn? Of misschien heb je helemaal geen zin in al die drukte van het verkopen. Dan kun je er ook voor kiezen ze te doneren aan bijvoorbeeld de kringloop. Zo kun je er toch nog iemand blij mee maken. 

Meer over het opkopen van inboedel lees je op deze website