Alles over een keukenrenovatie

Ben je uitgekeken op je huidige keuken, maar ben je wel tevreden over de indeling? Dan is een keukenrenovatie een goede oplossing! Het renoveren van je keuken biedt diverse mogelijkheden om je keuken geheel naar wens om te toveren, zonder dat je in een grote verbouwing beland. In deze blog lees je alles wat je moet weten over een keukenrenovatie.

Wat is er mogelijk bij een keukenrenovatie?

Wanneer jij je keuken gaat renoveren, behoud je de huidige indeling. De keukenkastjes en inbouwapparatuur blijft dus op dezelfde plek zitten. Toch biedt een keukenrenovatie veel mogelijkheden! 

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Keukenkastjes renoveren: dit kun je doen door de keukenkastjes bijvoorbeeld te schilderen of te wrappen. 
  • Keukentegels vernieuwen: je kunt er voor kiezen om nieuwe tegels te plaatsen, maar ook deze kun je schilderen of wrappen.
  • Nieuwe keukenfrontjes: naast schilderen en wrappen, kun je er ook voor kiezen om nieuwe keukenfrontjes te plaatsen.
  • Keukenapparatuur vervangen: ga voor nieuwe inbouwapparatuur. Ook de spoelbak en kraan kun je eenvoudig vernieuwen. 

Verder kun je natuurlijk nog heel veel andere kleine dingen veranderen. Zoals het vernieuwen van de spatwand en / of de greepjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan!

Hoe gaat een keukenrenovatie in zijn werk?

De werkwijze van een keukenrenovatie is natuurlijk per situatie verschillend: niet iedereen wil dezelfde dingen aanpakken. Over het algemeen is dit de werkwijze als volgt: 

  • Stap 1: Inventarisatie

Bedenk goed wat je precies wilt aanpassen in je huidige keuken. Ga je voor een nieuwe uitstraling, of meer gebruiksgemak? Samen met de keukenspecialist bespreek je de mogelijkheden en stel je een plan van aanpak op. Daar hoort natuurlijk ook het kostenplaatje bij.

  • Stap 2: Breekwerk

Dan is het tijd om de onderdelen die vervangen gaan worden te verwijderen. Dit kan gaan om bijvoorbeeld de keukenfrontjes, het aanrechtblad en de keukentegels. Na afloop wordt alles wat weg kan afgevoerd. 

  • Stap 3: De renovatie

Dan is het tijd om de keuken te gaan renoveren! Alle nieuwe onderdelen worden geplaatst en aangesloten.

In sommige gevallen is de keukenrenovatie al binnen één werkdag voltooid. Dit is zeker niet altijd het geval. Ook dit zal de vakman met je bespreken. 

Wat kost een keukenrenovatie?

Op de10beste.nl/keukenrenovatie-experts/ staat dat de kosten van een keukenrenovatie afhankelijk van verschillende factoren. De prijs is geheel afhankelijk van het tarief van de keukenspecialist en welke onderdelen gerenoveerd worden. 

In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen van een keukenrenovatie in een kleine, gemiddelde en grote keuken.

Grootte keukenGemiddelde prijsOmschrijving
Kleine keuken€350,- tot €950,-3 keukendeuren3 ladefronten1 koelkastpaneelInclusief handgrepen en scharnieren
Gemiddelde keuken€900,- tot €2.000,-8 keukendeuren5 ladefronten1 koelkast- en vaatwasserpaneelInclusief handgrepen en scharnieren
Grote keuken€1.000,- tot €3.000,-12 keukendeuren7 ladefronten1 koelkast- en vaatwasserpaneelInclusief handgrepen en scharnieren