Verhuizing en je energieleverancier

Een verhuizing is een goede gelegenheid om eens naar je energiecontract te kijken. Ben je al jaren bij dezelfde energieleverancier dan heb je waarschijnlijk een contract voor onbepaalde tijd. Je zit dan nergens aan vast en kunt gerust de energielevering op je huidige adres stopzetten. En dan op je nieuwe adres een voordelig energiecontract afsluiten bij een andere aanbieder. Te veel gedoe? Of heb je nog een energiecontract voor bepaalde tijd (met einddatum) lopen? Geef de verhuizing dan tijdig door aan je energieleverancier.

Meeverhuizen energieleverancier

Geef je verhuizing tijdig door aan je energieleverancier. Doe dit uiterlijk 2 weken voor de verhuisdatum. De leverancier zorgt dan dat op je nieuwe adres energielevering geregeld is. Regel je je verhuizing niet of te laat, dan loop je het risico dat je na de verhuizing een brief van de netbeheerder krijgt. Daarin staat dan dat je je .met spoed moet aanmelden bij een energieleverancier omdat afsluiting te voorkomen. Je moet dan snel op zoek naar een energieleverancier met een spoedprocedure. Even goed regelen dus je verhuizing.

Meterstanden doorgeven

Op de dag van de sleuteloverdracht van je oude woning neem je samen met de nieuwe bewoners, makelaar of woningcorporatie de meterstanden op. Deze geef je door aan je huidige energieleverancier zodat deze de eindafrekening kan opmaken voor je oude adres.

Ook in de nieuwe woning neem je op de dag van de overdracht samen met de oude bewoners de meterstanden op. Geef deze meteen door. Wacht hier niet te lang mee om schattingen door de energieleverancier te voorkomen.

Tip: controleer op de eindafrekening of online bij de energieleverancier of de meterstanden van je oude en nieuwe woning overeenkomen met de doorgegeven meterstanden.

Ja, ik wil overstappen

Wil je in je nieuwe woning overstappen van energieleverancier? Doe dit dan alleen als je een variabel energiecontract (contract voor onbepaalde tijd) hebt. Als je namelijk een vast energiecontract (deze staan op naam) voor de einddatum verbreekt, brengt je energieleverancier een opzegvergoeding in rekening.

Als je wilt verhuizen en overstappen tegelijk is er helaas geen overstapservice mogelijk. Zeg dan tijdig zelf de energielevering op je huidige adres op en vraag tijdig (uiterlijk 2 weken voor de verhuisdatum) een nieuwe energiecontract aan.

Het goedkoopste energiecontract vinden

Hoe vind je het beste energiecontract op je nieuwe adres? Probeer eens een energievergelijker zoals onlineenergievergelijker.nl. Binnen 2 minuten tonen we je een overzicht van de beste energiedeals. Omdat je het verbruik van de nieuwe woning nog niet weet, kun je in de vergelijker je energieverbruik schatten op basis van je huishoudensgrootte. Ga je morgen verhuizen en kom je er opeens achter dat je je nog niet hebt aangemeld bij een energieleverancier? Neem dan even contact op met onze klantenservice. Wij leggen je graag uit welke energieleverancier spoedaanvragen accepteren.

Ben je al een tijdje geleden verhuist en heb je je variabele energiecontract voor het gemak meegenomen? Als je er weer tijd en zin in hebt: neem gerust eens een kijkje in onze energievergelijker en zie met welk bedrag je je energiekosten kunt verlagen.

Rest ons nog je veel succes te wensen met je verhuizing!