Verhuizen? Tijd voor vloerverwarming!

Ga je binnenkort verhuizen en ga je verbouwen? Of wil je eigenlijk gewoon genieten van een lekker warme vloer onder je voeten? Dan is de verhuizing het perfecte moment om vloerverwarming aan te laten leggen. In dit artikel zetten we wat handige zaken op een rij.

Nieuw huis, nieuwe kansen

Als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning is de kans groot dat je gaat klussen en verbouwen. De kans is tenslotte klein dat de woonruimte al precies aan je wensen voldoet. En als we het dan toch over wensen hebben: klinkt een lekker warme vloer onder je voeten niet als muziek in de oren? Vooral in de badkamer is het echt heerlijk. Geen koude vloer meer na een warme douche, maar gewoon aangenaam warm. Je zou voor minder gelukkig worden.

Maar vloerverwarming aanleggen vergt wel om wat aanpassingen. Daarom is een verhuizing een mooi moment om dit te realiseren. Benieuwd hoe je dat doet? Lees dan door voor enkele tips.

Tips bij het kiezen van vloerverwarming

  1. Elektrische of warmwater vloerverwarming: over het algemeen heb je de keuze uit deze twee soorten vloerverwarming. Hierbij is warmwater het meest voorkomend en vaak ook iets goedkoper. Elektrische vloerverwarming neemt echter snel in populariteit toe omdat deze zeer eenvoudig is aan te leggen;
  2. Open of gesloten systeem: bij een open systeem sluit je de vloerverwarmingsbuizen direct op de warmtebron aan en is een mengregeling met koud water noodzakelijk als de temperatuur warmer dan 55 graden is. Bij een gesloten systeem plaats je een warmtewisselaar tussen de warmtebron en het systeem. In verband met schade door roestvorming in de ketel is een gesloten systeem vaak het meest gekozen;
  3. Ligging van de buizen: de afstand tussen de buizen is (mede)bepalend voor de warmteafgifte. Hoe kleiner de afstand, hoe meer warmte wordt afgegeven. Hierbij geldt dat hoe slechter de dekking, hoe moeilijker de temperatuur te regelen is. Bereken dus hoe hoog de afgifte moet zijn. Daarnaast adviseren we een diepte van 25 a 30 mm om de buizen te leggen.

Tot zover deze tips over vloerverwarming. Dus ga jij binnenkort verhuizen? Dan wenst het team van Horbach Vloerverwarmingen je veel succes!