Binnendeuren van woonkamerdeur tot slaapkamerdeur

Binnendeuren in stijl

Door veranderingen in woonstijlen groeit ook het assortiment aan binnendeuren. Een binnendeur behoort passend te zijn bij bij een bestaande woonstijl. Het is goed om een harmonie te zien in jouw interieur waar de binnendeur past bij de bestaande woonstijl.

De prijs van een binnendeur kan sterk variëren. Een standaard leverbare binnendeur is goedkoper dan bijvoorbeeld een op maat gemaakte binnendeur. Een op maat gemaakte binnendeur is vaak heel klantspecifiek, waardoor de kostprijs ook wat hoger zal liggen.

De keus voor de juiste binnendeur

Hoe begin je nu deze zoektocht naar jouw persoonlijke en best passende binnendeur? Als eerste ga je kijken naar jouw bestaande interieur, jouw woonstijl. En dan let je met name op de bestaande ontwerpen en kleuren van de vloer- en wandbekleding en de meubels. De binnendeur moet gaan matchen met dat bestaande interieur.

Wanneer jij eenmaal een specifieke binnendeur in gedachten heb, door een online bezoek of een bezoek in een showroom, dan komen er nog wat keuzes die meespelen. Zo kan je er bijvoorbeeld glas in willen voor de doorkijk, ook het hang- en sluitwerk kan je kiezen naar jouw voorkeur. En hoeveel binnendeuren wil je gaan plaatsen? Als je van plan bent de hele woning te gaan voorzien van stijlvolle binnendeuren, dan speelt de prijs ook een belangrijke rol. Als je een bepaald budget in gedachten hebt, zou je ook kunnen kiezen voor een duurdere binnendeur voor de woonkamer en wat goedkopere binnendeuren voor de overige kamers.

Het grote assortiment aan binnendeuren

Kiezen is niet altijd even simpel. Het grote assortiment in stijlen en uitvoeringen, maakt die keuze ook niet gemakkelijker. Binnendeuren zijn er in traditionele stijl met oorspronkelijke houtnerven, maar ook in strakke, moderne stijlen. Als je besluit om glas in de binnendeur te verwerken, dan is er daar ook veel keus in zoals: mat glas, helder glas, glas in lood of glas wat een niet transparant coating heeft. Daarnaast sta je nog voor de keuze van het aantal raampjes, de draairichting van de deur, wordt het een stompe deur of een opdek deur?

Ook het deurmateriaal kan verschillen, het basismateriaal van een binnendeur is niet altijd hout. Een aantal veel voorkomende materialen zijn; MDF, vuren, eikenhout, glas, kunststof of metaal.