Ben je van plan je plafond te laten renoveren? Dan kun je overwegen een spanplafond te laten plaatsen. In dit artikel lees je niet alleen wat een spanplafond is, maar ook wat de voordelen zijn van dit plafond en waar je dit plafond kunt laten plaatsen.

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een plafond dat onder het bestaande plafond gehangen wordt. Hier wordt een uniek klemsysteem voor gebruikt. Het klemsysteem wordt aan het bestaande plafond of de muur bevestigd en het spanplafond kan opgehangen worden. Na het ophangen van het spanplafond, is het oude plafond niet meer zichtbaar. Ook het unieke klemsysteem dat gebruikt wordt om het plafond op te hangen, kun je niet zien.

Je kunt deze plafonds plaatsen in verschillende vertrekken van je woning, maar ook in je bedrijfspand. In feite kan het plafond in iedere ruimte met een bestaand plafond geplaatst worden.

plafond renoveren

De voordelen van een spanplafond

Het aanschaffen van een spanplafond brengt enkele voordelen met zich mee. Het eerste voordeel van dit plafond, is het feit dat het plafond vochtbestendig en bacterie-, schimmel en algwerend is. Dit betekent dat het plafond lang mee gaat, ook in vochtige ruimtes. Een ander voordeel van het spanplafond, is dat dit plafond in een enkele dag geplaatst kan worden. Meubels hoeven niet eens verplaatst te worden, want dit plafond wordt gewoon onder het bestaande plafond gehangen.

Daarnaast kun je een spanplafond helemaal op maat laten maken. Je kunt een wit plafond aanschaffen, maar ook een plafond met een kleurtje en zelfs bedrukt met een foto. Het materiaal van een spanplafond kan gemakkelijk bewerkt worden, zowel met verf als met een andere bedrukking.

Verder kan een spanplafond de verlichting in een ruimte verbeteren. Door een deze plafonds op te hangen, kun je het licht in een ruimte beter benutten. Zo kun je jouw woon- of werkcomfort verbeteren, simpelweg door een spanplafond onder het bestaande plafond op te hangen.

Tot slot verbetert een spanplafond de akoestiek in een ruimte. Zeker in een werkruimte weer veel gepraat, getelefoneerd en getypt wordt, is dit een groot voordeel.

Een spanplafond laten plaatsen

De spanplafonds van Plameco kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. Je kunt het plafond bijvoorbeeld laten plaatsen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer, de hal en vochtige ruimtes als de badkamer. En wil je een spanplafond op laten hangen in de garage, de schuur of een andere buitenruimte? Dan is dit ook zeker mogelijk.

Het is ook mogelijk een spanplafond op te hangen in je werkruimte. Ben je niet tevreden over het plafond op kantoor of vind je het licht in jouw werkruimte niet optimaal? Dan kun je hier een spanplafond op laten hangen. Omdat dit al in slechts een dag gebeurd is, hoef je jouw bedrijfsproces niet eens lang stil te leggen voor deze verbetering van de werkruimte.

Over de auteur