Verf ideeën; verfinspiratie en meer!

verven

Ben jij die saaie muren of het slechte verfwerk zat maar weet je niet welke kleur je moet kiezen voor je muren of plafond? Dan ben je aan het juiste adres. Wij vinden het namelijk ontzettend belangrijk dat jij je thuis voelt in je eigen huis. Daarbovenop is interieurdesign niet zo makkelijk als het lijkt, we helpen je hierbij graag op weg. 

Daarom proberen wij in dit artikel wat verfinspiratie over te brengen. Onze interieurexpert hebben hun onderzoek gedaan, van tijdloze kleuren tot de meest trendy kleuren van 2021. Lees vooral verder als je op zoek bent naar inspiratie voor je woonkamer, slaapkamer en babykamer. 

Verfinspiratie voor de woonkamer

Wellicht wel de belangrijkste ruimte van je woning; de woonkamer. Hier besteed je actief gezien het grootste gedeelte van je tijd door. Hierdoor is het dan ook meer dan gewenst te noemen dat je je hier op je plek voelt. 

Niet alleen de keuze van je meubels en decoratie is hier van belang. De kleuren van je muren en zelfs het plafond kunnen je gemoedstoestand gemakkelijk positief beïnvloeden. Hierbij is het niet alleen zaak dat de kleur past bij jouw smaak, de kleur dient ook in jouw huis te passen. Sommige kleuren combineren nou eenmaal beter met elkaar dan andere. 

Bekijk eens de onderstaande afbeelding. Hier zie je de kleur Dove Tale van Farrow and Ball. Over smaakt valt uiteraard te twisten maar zoals je kan zien is deze kleur weer net wat frivoler en warmer dan wit, en past zowel bij lichte tinten als donkeren tinten. Zo weet je zeker dat deze kleur goed in jouw woonkamer zal passen. 

Verfinspiratie voor de slaapkamer

Effectief gezien breng je het grootste gedeelte van je tijd door in de slaapkamer. Hoewel dit dan weer grotendeels slapend is, wil je natuurlijk wel slapen in het comfort van een kamer die aan jouw smaakwensen voldoet. Hierdoor zien we dan ook in veel slaapkamers een subtiel of zelfs frivool kleurtje terug. 

In de onderstaande afbeelding wordt de kleur Ambleside van Little Greene getoond. Hoewel groen vaak in woonkamers of andere ruimtes gebruikt wordt, betekent dit niet dat het zou misstaan in je woonkamer. De afbeeldingen spreken voor zich en ook hier kan je combineren met zowel lichte als donkere accenten. Ben je nog op zoek naar verf? Bestel het eenvoudig via Kleurenwaaier.nl

Verfinspiratie voor de babykamer

Heb jij bijzonder nieuws op komst, of anders gezegd heb je een nieuw familielid op komst? Dan is het raadzaam om goed van tevoren na te denken over het inrichten van de babykamer. Of je dit nu typisch jongens-meisje doet of genderneutral, je zal altijd jouw ideale kleur vinden. 

De onderstaande afbeeldingen tonen de kleur Library Porcelain van Paint and Paper. Hoewel lichtblauw typisch gebruikt wordt voor jongens, zou het ook zeker niet misstaan in een meisjeskamer. Kleed de kamer aan met donkere tinten voor een wat meer masculiene uitstraling en kleed de kamer aan met lichte tinten voor een wat meer feminiene uitstraling. 

Zo zie je maar, je kan iedere ruimte eenvoudig omtoveren tot jouw eigen paleis en dat met slechts een likje verf. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor bijvoorbeeld je tuin of je keuken? Je zit goed bij Flexibel-Wonen!