Veel plezier van sensorlampen

Bij het surfen op internet op zoek naar geschikte lampen voor binnen of buiten zul je ontdekken dat het aanbod hierin groot is. Lampen zijn er werkelijk in tal van soorten en maten zodat er voor iedereen wel iets geschikts te vinden is. Ben je voor je woning op zoek naar lampen die je niet zelf aan of uit hoeft te zetten met een schakelaar? Dan kies je het beste voor sensorlampen.

Licht aan en uit als het nodig is

Sensorlampen maken, zoals de naam reeds impliceert, gebruik van een sensor. Dit kunnen twee verschillende sensoren zijn. Zo bestaat er de schemersensor die ervoor zorgt dat het licht aangaat op het moment dat het te donker begint te worden in huis. Dit soort verlichting kan ook voor buiten gebruikt worden. Dit betekent dat het licht aangaat op het moment dat het buiten donker aan het worden is. Is het weer voldoende licht dan gaat de lamp weer automatisch uit. Eerder kon je dit effect zelf creëren met het aansluiten van een tijdklok maar deze wordt van tevoren ingesteld en gaat altijd op dezelfde tijd aan of uit. Een tijdklok dien je ook steeds zelf opnieuw in te stellen.

Sensoren die op beweging reageren

De tweede soort sensor die gebruikt kan worden is voorzien van een bewegingsmelder. De lamp gaat aan op het moment dat er beweging wordt waargenomen. Dit is ideaal voor ruimtes waar je alleen maar korte tijd aanwezig bent of waar je alleen passeert. Op het moment dat je aankomt wordt dit door de sensor waargenomen en gaat het licht aan. Ideaal als je je handen vol hebt maar ook voor donkere plekken in huis waar je een heel eind dient te lopen voordat je de schakelaar kunt omzetten. Met de sensorlamp aan de muur of het plafond kun je direct zien waar je staat en waar je heen loopt zonder dat je ergens over valt. Voor een groot aanbod van verschillende sensorlampen kun je bijvoorbeeld hier kijken.

Voor gebruik binnen en buiten

Een sensorlamp die reageert op beweging wordt zowel binnen als buiten het huis gebruikt. Denk aan ruimtes zoals het toilet, de overloop, de gang of de kelder en buiten is de sensorlamp ideaal voor bij de voordeur of onder de carport. Een sensorlamp kun je zelf instellen. Hij reageert altijd op beweging maar gaat na verloop van tijd ook weer uit. Je stelt zelf in hoe snel dit is. Op het moment dat er geen beweging meer wordt waargenomen gaat het licht na een aantal minuten uit. Zeker voor mensen die nog wel eens vergeten het licht uit te doen is een dergelijke lamp ideaal. Omdat deze vanzelf uitgaat wordt er geen onnodige energie verbruikt en brandt er geen licht op plekken waar dit niet hoeft omdat er toch niemand is. Zo bespaar je op de kosten voor stroom en is het ook nog eens goed voor het milieu.

Direct goed licht

Sensorlampen werken het beste met halogeen of LED verlichting. Deze geven direct optimaal licht zonder dat je daar lang op hoeft te wachten, zijn ook nog eens zuinig in het gebruik en gaan lang mee.