Tuininspiratie zomer 2021: deze trends ga je zeker terugzien

tuininspiratie

Zit je ook het liefst de hele zomer buiten met het mooie weer? Dan is een fijne tuin echt onmisbaar! Maar hoe tover je jouw buitenruimte om tot prachtig geheel? Iedere zomer zijn er weer nieuwe trends om rekening mee te houden terwijl andere tuindecoratie en -accessoires juist tijdloos zijn. De perfecte mix tussen trends en tijdloos is dan ook cruciaal. In dit blog lichten we alle trends van deze zomer uit en helpen je bij het inrichten van jouw tuin!

Natuurlijke dividers

Knusse hoekjes en gezellige lounge spots – dat wil je bereiken met dividers. De – doorgaans verplaatsbare – tuindividers zorgen ervoor dat je van een groot oppervlak diverse kleinere ‘hokjes’ maakt. Op die manier geef je niet alleen sfeer aan je tuin maar zorg je ook voor zitplekken in de luwte; heerlijk tijdens de zomeravonden. Ondanks dat de populariteit van tuindividers al enkele jaren toeneemt, zien we een opvallende trend deze zomer;: de natuurlijke divider. 

Bij natuurlijke tuindividers kun je denken aan lage bloembakken met hoog siergras of opvallende bamboe. Dankzij het transparante karakter van deze groene planten houd je de ruimtelijkheid in je tuin maar zorg je tegelijkertijd voor mooie afgescheiden delen. Ook een afscheiding van bamboe of hout kan een prachtig effect geven!

Hout 

Hout is terug van weggeweest. Dat blijkt wel uit de enorme vraag naar tuinhout; tuinhuizen, schuttingen, veranda’s – alles moet weer van hout gemaakt worden. En dat is ook niet verwonderlijk, dit materiaal is zowel mooi als stevig en bijzonder duurzaam. Toch zijn het niet meer enkel de constructies in de tuin die van hout worden gemaakt.  Steeds meer decoratieve elementen en blikvangers – klein of groot – hebben hout als basis. 

Het fijne van hout is dat je er zelf van alles mee kunt doen. Laat je daarom inspireren door tijdschriften of online en ga zelf aan de slag! Op die manier maak je jouw decoratie bovendien volledig naar wens en in precies de juiste afmetingen. 

De buitenkamer

Deze trend is misschien niet zozeer toe te schrijven aan de tuin, maar eerder als uitbreiding van de binnenruimte. Tegelijkertijd is de buitenkamer ’s zomers de perfecte plek om nog lang te genieten van de aangename temperatuur buiten. Een buitenkamer is een aanbouw van voornamelijk glas; tijdens de zomermaanden kan ten minste één wand volledig worden geopend waardoor de grens tussen buiten en binnen oplost. Ook deze zomer komen er steeds meer buitenkamers bij in de tuinen van liefhebbers van de buitenlucht en gezelligheid. 

Je kunt de buitenkamer zo simpel of luxueus maken en inrichten als je wil, dit maakt het de perfecte trend om aan te passen aan je eigen smaak. Zoek inspiratie en bepaal welke stijl het beste bij je huis en tuin past! 

Alles voor je tuin

Heb je zelf nog ideeën voor de tuin deze zomer? Kijk dan eens op de website van Hekwerkonline en vind alles wat je nodig hebt! Een prachtige en unieke tuin begint bij een passende omheining!