Schimmel in huis: zo ontstaan ze

schimmel in huis

Nee, na één warme douchebeurt zul je ze nog niet op de muur aantreffen en na twee douchebeurten evenmin. Maar als je badkamer op een slechte manier geventileerd wordt, moet je niet met je ogen staan te knipperen als de riggeltjes tussen de tegels ineens vol met schimmel zitten. Schimmels zijn namelijk dol op vochtige plekken en zullen daar net zo lang blijven zitten totdat je ze een halt toeroept en de strijd met ze aangaat. Maar heb je eigenlijk enig idee wat oorzaken van schimmel in huis kunnen zijn? In dit blog geven we je een aantal verklaringen!

Vocht door middel van condensatie 

Een van de meest voorkomende redenen van schimmel, is een te grote hoeveelheid van condensatie. Condensatie is het proces waarbij water omgezet wordt in damp en geen uitwerking kan vinden. Dat zal ervoor zorgen dat deze ‘dampwolkjes’ weer zullen veranderen in druppels water, die vervolgens een plek op de wand zullen zoeken. Het plaatsen van een afzuiging kan hier een belangrijk bestrijdingsmiddel tegen zijn, maar ook het openzetten van ramen kan een mooi middel zijn om vocht tegen te gaan. 

Was drogen 

Wat veel mensen niet weten, is dat het drogen van was binnenshuis ook kan resulteren in vocht. Kleren kunnen ‘soaking wet’ uit de wasmachine komen, waardoor de nattigheid uit de onderbroeken en sokken op een bepaalde manier onttrokken moet worden. Door het op te hangen, zal de kleding weliswaar droog worden, maar daarmee is het vocht nog niet uit huis. Heb je dus een tuin of balkon waar je je wasrekje kunt plaatsen? Dan is dit een betere optie!

Doorslaand vocht 

Naast opstijgend vocht, kan er ook sprake zijn van doorslaand vocht in je woning. Dit probleem begint niet binnenshuis, maar buitenshuis. Muren kunnen dusdanig nat zijn, dat het het huis binnendringt. Vaak treedt deze vorm van vocht op in huizen die wat ouder van stuk zijn. De kans dat er dus iets moet gebeuren aan de gevel, is in dit geval aanwezig. 

Ongedierte bestrijden 

Als de vocht in dusdanig grote getalen aanwezig is, zul je de schimmel professioneel moeten laten verwijderen. Zoek je een partij die ongedierte in Amsterdam voor jou kan weghalen? Treed dan in contact met Ongediertebestrijden.com. Deze professionele instantie heeft ervaring met het bestrijden van uiteenlopende soorten ongedierte en kan jou binnen een handomdraai helpen.