Hottub kopen

hot tub

De hottub wordt steeds populairder en dat is niet zo gek. Op een vrij eenvoudige manier kun je heerlijk ontspannen in je eigen tuin. Een hottub is een warm bad die je verwarmt met een houtvuur. Dit is gezellig en ruikt ook nog eens heerlijk. Oorspronkelijk komt de hottub uit gebieden die dicht bij de Noordpool liggen, maar vandaag de dag zie je ze steeds meer verschijnen in onze achtertuinen. De hottub is een weldaad voor het hele gezin en mag dan eigenlijk ook niet ontbreken in jouw achtertuin.

Hoe werkt een hottub?

Voor de hottub heb je geen elektriciteit nodig. Bij de tub zit een kachel waarin je vuur stookt. Op deze manier verwarm je dus het water. Het knisperende vuur zal zeker de sfeer verhogen en jou nog meer doen genieten. De voorbereidingstijd valt heel erg mee. In zo’n 45 tot 90 minuten is het water volledig opgewarmd. Uiteraard is dit afhankelijk van het soort hout wat je gebruikt, wat de buitentemperatuur is en hoe jij stookt. Het is verstandig om goed gedroogd hout te gebruiken. 

Voordelen van hottub

Als je een hottub gaat kopen, zul je genieten van de vele voordelen. De drie belangrijkste voordelen zie je in een overzicht hieronder:

1- Vermindert stress

Als je in een hottub gaat zitten, zul je onmiddellijk ervaren dat je stressniveau zakt. Je zit meestal in een heerlijke groene omgeving en bent afgesloten van prikkels zoals een televisie of mobiele telefoon. Daarnaast kalmeert warm water en heb je de tijd om ontspannen naar alle buitengeluiden te luisteren. Tevens is frisse buitenlucht zeer gezond voor mensen die veel stress hebben.

2- Beter slapen

Veel mensen hebben moeite om makkelijk in slaap te vallen. Vaak liggen ze nog veel te lang naar het plafond te staren. Na een drukke dag is het dan ook niet aan te raden om meteen je bed in te stappen. Plan eerst nog even een momentje in de hottub. Je zult merken dat je ontspant en het warme water ervoor zorgt dat je slaap verbeterd.

3- Tegen diverse pijnen

Ook voor pijn, met name spier- en hoofdpijn, is een hottub ideaal. Een stuk gezonder dan elke dag pijnstillers innemen. Het warme water zorgt ervoor dat je spieren zich makkelijker kunnen ontspannen. Het gevolg is minder pijn en een aangenaam gevoel. Tevens zullen je bloedvaten door het warme water verwijden. Hierdoor stroomt je bloed beter en kunnen zuren sneller afgevoerd worden.

Ben jij ook overtuigd en wil je optimaal genieten van al deze voordelen? Een hot tub kopen kun je ook gemakkelijk online doen! Dan wordt jouw model ook nog eens thuisbezorgd.