Alles wat je moet weten over een inbouwreservoir toilet

inbouw reservoir toilet

In de meeste nieuwe badkamers die worden gebouwd, of verbouwingen die aan een badkamer of toilet worden gedaan, wordt tegenwoordig automatisch gekozen voor een inbouwreservoir toilet, in combinatie met een hangend toilet. Dit levert allerlei voordelen op. Welke dat zijn lees je hieronder!

Een hangend toilet is veel hygiënischer dan een staand toilet

Een staand toilet wordt tegenwoordig echt als ouderwets gezien, dit omdat het veel minder hygiënisch is. Bij een hangend toilet kun je eronder namelijk veel beter schoonmaken, hierdoor heb je geen vieze randen op de vloer en de spoelbak hoeft niet schoongemaakt te worden. Bij een staand toilet willen bacteriën zich wel eens ophopen bij de randen. Tot slot bespaar je ook ruimte door te kiezen voor een inbouwreservoir met een hangend toilet en ziet het er een stuk netter en rustiger uit.

Kies voor kwaliteit om onnodig werk in de toekomst te voorkomen

Een inbouwreservoir wordt, zoals de naam al zegt, ingebouwd. Zorg dan ook dat je kiest voor een reservoir van goede kwaliteit. Anders moet je later hakken en breken als het inbouwreservoir kapot mocht gaan.  Het uitgangspunt bij de keuze voor een inbouwreservoir is de ruimte die je hebt in je badkamer of toilet . Er zitten namelijk kleine verschillen in de maten van inbouwreservoirs. De meeste reservoirs zijn echter wel in hoogte verstelbaar. Sommige reservoirs zijn ook in breedte verstelbaar. Dit kan handig zijn als je het toilet in een bepaalde ruimte van wand tot wand wil afwerken.

De duurzaamheid van een inbouwreservoir

Oudere inbouwreservoirs legen hun reservoir bij elke spoelbeurt helemaal. Dit is natuurlijk niet duurzaam en ook niet goed voor de portemonnee, omdat er veel meer water wordt gebruikt dan nodig is. Tegenwoordig hebben inbouwreservoirs twee doorspoelknoppen, een grote en een kleine. De eerste is voor een grote boodschap en de kleine voor een kleine. Deze optie bespaart je op jaarbasis een hoop geld.

Een inbouwreservoir in de strijd tegen vieze geurtjes

Een ander voordeel van een inbouwreservoir is dat je kunt kiezen voor een reservoir met DuoFresh. Dit voert vieze luchtjes direct af, vanuit de toiletpot. Hierbij wordt de lucht door een koolstoffilter gereinigd, terwijl een stille ventilator de gereinigde lucht terug in de toiletruimte voert. Het systeem geeft zelf aan wanneer het koolstoffilter vervangen moet worden. Dit kan heel eenvoudig, met één klik krijgt je toegang tot de ruimte achter de uitklapbare bedieningsplaat.