4 tips voordat je op kamers gaat wonen

op kamers gaan

Ga je binnenkort op kamers wonen? Dan kunnen wij je helpen! Er zijn namelijk een aantal zaken die je voordat je op kamers gaat moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan een passende inboedelverzekering voor studenten en een goede zorgverzekering. Naast de minder ‘leuke’ zaken zijn er ook leuke dingen die je nog moet regelen voordat je op jezelf gaat wonen. Lees snel onze tips…

Tip 1: Bedenk wat je allemaal nodig hebt 

Als je op kamers gaat wil je natuurlijk wel een fijn plekje creëren in je nieuwe huis. Om die reden is het handig om goed te bedenken wat je allemaal nodig hebt. In je eigen kamer wil je misschien een televisie en een bureau. Heb je nog geen tv? Koop deze dan met een van de voordelige Black Friday deals. Naast dat je de kamer inricht heb je waarschijnlijk ook keukengerei nodig. Vergeet zeker niet de blikopener en wijnopener. Dit zijn spullen die vaak worden vergeten en je dan opeens nodig hebt… Het handigste is om een gestructureerd lijstje te maken met wat er allemaal mee moet. Bij de spullen die nog moeten worden gekocht zet je dan de desbetreffende winkel waar je het gaat halen. Op die manier ben jij goed voorbereid!

Tip 2: Schrijf je in bij de gemeente 

Mocht je verhuizen naar een andere stad dan moet je je inschrijven bij de gemeente. Dit moet eigenlijk meteen gebeuren. Dus zet een herinnering in je telefoon, want zodra je in de desbetreffende gemeente woont moet je er staan ingeschreven. Het is handig om dit gewoon meteen te regelen, hierdoor kom je later niet in de moeilijkheden. 

Tip 3: Huisarts en tandarts 

Zodra je het thuisfront verlaat en in een andere stad gaat wonen is het ook handig om de huisarts en tandarts in jouw stad te regelen. Het kan namelijk voorkomen dat er opeens een spoedgeval plaatsvindt. Dan is het erg onhandig als jij nog helemaal naar je oude woonplaats moet reizen. Vaak kan je huisarts van de oude woonplaats je helpen met het kiezen van een nieuwe huisarts in je huidige stad. Hetzelfde geldt voor de tandarts. 

Tip 4: Sport 

Het studentenleven kan bijna echt beginnen… Aangezien je een druk sociaal- en studieleven gaat krijgen is het ook fijn om te kijken naar ontspanningsmogelijkheden. Misschien wil je op hockey of voetbal? Daarvoor is het handig om alvast te kijken naar de mogelijkheden in jouw stad. Ook zou je je in kunnen schrijven bij een leuke sportschool in de buurt. Tip: kies altijd voor een sportschool dicht bij jouw huis. 

Zo, nu je alles geregeld hebt gaat het echt gebeuren. Je gaat op kamers! Vergeet bovenstaande tips niet mee te nemen in jouw voorbereiding.