Tuin trends van 2017

Het voorjaar staat weer voor de deur en dus gaan veel mensen de tuin weer in. De tuin trends van 2017 zijn zeer variërend, waardoor er een ruim aanbod is in het soort tuin waarvoor jij kunt kiezen. Een natuurlijke tuin waarbij de natuur de ruimte krijgt of een binnen-buiten tuin waarbij je natuurlijke overloop krijgt van binnen naar buiten door gebruik te maken van een schuifpui. Andere trends zijn de DIY-tuin voor het kweken van groente en fruit en de wereldtuin. Genoeg keuze voor de tuinliefhebbers die met deze trends altijd een tuin naar eigen wens kunnen inrichten.

Creëer een natuurlijke tuin

Wanneer je kiest voor een natuurlijke tuin maak je, je niet zo druk over de beplanting en begroeiing in je tuin. Een klimop mag lekker uitweiden en ook planten mogen flink groeien. Het geeft je het idee dat je in natuurlijke omgeving bent, die bijvoorbeeld met een zwemvijver versterkt kan worden.

Overgang van huis naar tuin

Een van de meest populaire tuin trends van 2017 is de binnen-buiten tuin. Daarbij kies je ervoor om je inrichting van binnen over te laten lopen op de inrichting van buiten. Bijvoorbeeld het gebruik van dezelfde materialen voor zowel binnen als buiten en tuinmeubelen die aansluiten op het interieur binnen. Ook grote planten binnen kunnen dit gevoel versterken. Wanneer je voor een binnen-buiten tuin gaat mag een schuifpui zeker niet ontbreken. Het geeft een heerlijk gevoel wanneer je ’s ochtends de schuifpui opendoet en zo de tuin inloop vanuit je woonkamer, een perfecte overgang van binnen naar buiten.

Kweek eigen groente en fruit

Mensen gaan steeds meer voor het telen van eigen groenten en fruit in hun tuin. Ook in 2017 is dit weer een veel geziene trend in de tuinlandschappen. Op deze manier heb je zelf grip op waar je eten vandaan komt, maar geeft het ook nog eens extra cachet aan je tuin. Wat te denken van kruidenplanten of groenten in kisten, het zijn slechts enkele voorbeelden die je kan toepassen in je tuin.

Vakantiegevoel

Met het kiezen voor een wereldtuin creëer je een gevoel of je daadwerkelijk even op vakantie bent. De wereldtuin bevat vrolijke en aardse kleuren waardoor je direct een vakantiegevoel krijgt. Door bijvoorbeeld voor rode tinten te kiezen waan je, je voor even in het Verre Oosten. Plaats een loungeset om te kunnen genieten van je wereldtuin.